Poznáte triky pri praní, ktoré ušetria čas aj peniaze? Tu sú!

Na pracie prášky a prípravky, ktoré čistia bielizeň či oblečenie, míňame množstvo peňazí aj energie. Ide to však údajne aj omnoho lacnejšie a efektívnejšie.

29.07.2017 08:00
práčka, pranie Foto:
Ako prať efektívnejšie a lacnejšie?
debata

Britský Daily Mail cituje ženu menom Shannon Lush, ktorá je v Austrálii známou odborníčkou na domácnosť a domáce práce. Často pracuje so šikovnými trikmi a snaží sa starať sa o domácnosť efektívne.

Podľa Lushovej by sme si mali uvedomiť, že viac pracieho prášku neznamená čistejšie oblečenie. Odborníčka tvrdí, že základom pracích mydlových prostriedkov je tuk. Pri ňom platí, že čím viac ho používate pri praní, tým skôr sa vám odevy zašpinia.

Ukáže sa to napríklad pri uterákoch, alebo bielizni, ktorú používame na dennej báze. Ak vkladáte prací prostriedok priamo do práčky, Lush radí použiť len osminu z toho, čo radí obal výrobcu. Pri použití prášku zhora cez dávkovač by to mala byť jedna štvrtina odporúčanej dávky.

Každé pranie by sme vraj mali vylepšiť pridaním prírodných surovín ako je biely ocot, alebo sóda bikarbóna. Pomôžu odstrániť škvrny a zjemnia pranú bielizeň. Lush radí používať ocot aj namiesto zmäkčovača látok. Aviváž je podľa nej pomerne zbytočná súčasť prania. Namiesto nej odporúča pridať do prania vonný olej – stačí vraj kvapka či dve

debata chyba
Viac na túto tému: #šetrenie #trik #pranie #prací prášok

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...