Podľa portálu Reddit existuje veľká skupina omylov, ktoré robia aj tí najväčší domáci „šéfkuchári“. Často preto, lebo nevedia, že to je nesprávne. Vybrali sme pár z nich a vy možno zistíte, že ste doposiaľ tiež robili niečo celkom „zle“.
Krájanie na tvrdenom skle
Niektoré domácnosti namiesto klasickej drevenej doštičky na krájanie využívajú tvrdený plast alebo dokonca sklo. Výsledok? Veľmi rýchlo otupená čepeľ aj toho najostrejšieho noža.
Čistenie panvice saponátom
Mnohí odborníci sa zhodujú, že saponát vôbec nie je správny – čistiť umazanú panvicu by ste mali zmesou soli a vody. Prípadne len odstrániť pomocou soli pripálené alebo zaolejované miesto a následne opláchnuť vodou.
Umývanie nožov v umývačke riadu
Áno, aj v tomto prípade hrozí, že nože zbytočne rýchlo zatupíte. Čepeľ treba umyť pod tečúcou vodou, nemusíte pridávať ani saponát.
Zbytočne drahý riad
Firmy sa predháňajú v tom, ktorá ponúkne luxusnejší a „lepší“ riad na varenie. Mnohí šéfkuchári sa však zhodnú, že na dobré varenie vám stačí kvalitný ostrý nôž a poriadny kovový hrniec.
Drôtenka na čistenie panvice
Opäť nesprávne. Pomocou kovovej drôtenky akurát tak zničíte teflónovú vrstvu na panviciach, prípadne zbytočne doškriabete dno a steny hrnca.