Upratovanie ľavou zadnou?! 5 trikov, ako to v domácnosti urýchliť

Blíži sa čas jarného upratovania. Ak ste náhodou ešte nezačali a radšej to pred sebou posúvate, skúste to s nasledovnými trikmi. Údajne celý proces efektívne urýchlia.

03.04.2017 11:00
vysavač, vysávať, vysávanie, upratovanie, poriadok Foto:
Ako urýchliť proces jarného upratovania?
debata

Experti z firmy Fantastic Services, ktorých cituje britský Daily Mail, tvrdia, že niekoľko dôležitých rád pomôže pri upratovacom naladení. Dokážu aktivitu zrýchliť, ale tiež zefektívniť. Pritom ide skôr o sprievodné aktivity, ktoré nesúvisia priamo s umývaním či vysávaním a upratovaním ako takým.

Pustite si hudbu

Hudobný podmaz k upratovaniu dokáže divy. Naladí vás na energickejšiu nôtu, pomôže vám sa lepšie obracať a robiť veci v rytme. Tiež je dobré, ak upratujete pri tanečnej hudbe s výraznejšími basmi. Údajne to pomôže pri tom, aby ste sa sústredili na danú aktivitu a vykonali ju rýchlejšie.

Otvorte okná

Čerstvý vzduch pomáha k tomu, aby sme sa cítili energickejšie a lepšie. Hoci môže byť vonku trošku chladnejšie, nebojte sa otvorených okien. Už aj kvôli výparom zo saponátov a čistiacich prípravkov. Výsledný efekt po upratovaní bude sviežejší vyvetraný byt, ktorý bude na vás pôsobiť čistejšie a vzdušnejšie.

Špinavú bielizeň preč

Často sa po byte povaľujú kusy oblečenia a ležia na niektorých miestach aj niekoľko dní. Pri upratovaní ich určite spracte. Základom je zhromaždiť ich na jednu kopu, roztriediť a rozdeliť na tie, ktoré treba vyprať a tie, ktoré poskladáte a uložíte do skrine.

Podlahy sú dôležité

Pri upratovaní sa vždy sústreďte na podlahy. Pozametať či povysávať ich zbaví byt základnej špiny a prachu. Celkový dojem bude potom vždy lepší, hoci ste neabsolvovali veľké upratovanie s drhnutím každej škárky vo vašej domácnosti.

Dva alebo tri v jednom

Na čistenie, umývanie alebo leštenie používajte jeden prípravok. Určite taký nájdete a uľahčí vám výrazne prácu s prenášaním nádobiek sprejov či plastových nádob so saponátmi a čistidlami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #hudba #upratovanie #trik

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...