Inšpirácie na Veľkú noc do interiéru trochu inak: Skúste to napríklad...

Kto povedal, že Veľká noc musí byť tradičná a váš byt musia zaplaviť kraslice a kvetináče so zelenou trávou?

02.04.2017 08:00
debata

Slávnostnú atmosféru sviatkov jari dokážu umocniť aj menej okaté prvky a detaily v dekoratívnom vybavaní vášho príbytku. My sme sa na to pozreli pohľadom fanúšikov exotiky či výraznejších farebných tónov a vybrali sme pre vás nasledovné:

KVETINY

zväčšiť Veľká noc - to je aj rozkvitnutá záhrade na... Foto: ZARA Home
ako zmeniť byt na Veľkú noc, vzory, farby, tipy Veľká noc - to je aj rozkvitnutá záhrade na sídlisku či pri rodinnom dome. Záhony narcisov, tulipánov, modríc a ďalších všemožných kvetín nám prinášajú úsmev na tvár. Vyskúšať ich teda môžete aj v interiéri - je na vás, či budete výber vzorov a farebnosti orientovať smerom k veľkonočnej farebnosti, alebo to skúsite s niečím nadčasovejším. Prvky tulipánov na posteľnej bielizni vám však určite dodajú pocit, ako by ste zaspávali v rozkvitnutom záhone.

ZELENÁ NA DRUHÚ

zväčšiť Zelená je v interiéri počas jari obľúbená. Skôr... Foto: H&M Home
ako zmeniť byt na Veľkú noc, vzory, farby, tipy Zelená je v interiéri počas jari obľúbená. Skôr však ide o sýty svetlý odtieň s prvkami sviežej žltej. Vyskúšali ste to niekedy s tlmenou fľaškovou zelenou? Prestieranie na Veľkú noc v takejto farebnosti dodá vašej kuchyni či slávnostnej tabuli skutočne nový rozmer.

KONTRASTY

zväčšiť Farby ako zelená a žltá sú už vo veľkonočnom... Foto: ZARA Home
ako zmeniť byt na Veľkú noc, vzory, farby, tipy Farby ako zelená a žltá sú už vo veľkonočnom dekore udomácnené niekoľko desaťročí. Ale čo tak túto obohranú kombináciu niečím osviežiť. Pomôcť môže výber sýtejších a tmavších farieb - napríklad aj atramentovomodrá v kontraste s bielou na jednoduchých vázach. Slávnostné či sviatočné prestieranie by nemalo pôsobiť príliš honosne či snaživo - dodajte mu skôr na ležérnosti.

NECH ŽIJE ETNO

zväčšiť Zdá sa vám to ako príliš exotická inšpirácia?... Foto: IKEA
ako zmeniť byt na Veľkú noc, vzory, farby, tipy Zdá sa vám to ako príliš exotická inšpirácia? Ale kto povedal, že tradičnú Veľkú noc nemôžete poňať aj trochu etnicky a exoticky, s prvkami folklóru a kultúr iných krajín. Začať možno od keramiky a riadu - kontrast bielej s modrou pripomína čínsky porcelán, ale predstavte si ako skvelo môže zafungovať s aranžovanými veľkonočnými vajíčkami. Nehovoriac o tom, že tieto farby sa udržia v interiéri aj dlhšie než len počas sviatočných dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #byt #interiér #doplnky #Veľká noc #dekor

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...