Detský svet na dvanástich metroch štvorcových! Zariaďujte s rozumom

Ako zväčšiť priestor a na čo pri zariaďovaní izby pre vašu ratolesť nezabudnúť?

19.03.2017 11:00
debata

Vytvárajúc malý detský svet by sa rodičia mali riadiť najmä fantáziou. Dôležité je, zapojiť do pretvárania izby aj vašu ratoles't, pôjde totiž o jej priestor. Myslite však na to, že detské „metre štvorcové“ spĺňajú úlohu spálne, hracieho kútika a v budúcnosti aj miesta na učenie…

Inšpirácia do detskej izby, Westwing.sk
detská izba Inšpirácia do detskej izby, Westwing.sk

Čarujte s farbami

ZVäčšiť priestor detskej izby, čo je v bežných bytoch okolo 12 či 13 metrov štvorcových, si žiada rozumný výber farieb. Svetlé farby – odtiene bielej, béžovej a šedej – sú receptom na optické zväčšenie interiéru. Aj steny pastelových farieb ako svetlomodrá alebo púdrová ružová priestor opticky zväčšia.

Tapety aj zrkadlo

Ak chcete rozšíriť miestnosť, stojí za to rozhodnúť sa pre tmavý strop a podlahu – spojiť ich so svetlými farbami stien. Ak chcete, aby sa izba zdala vyššou, namaľujte strop farbou svetlejšou ako stena. Prípadne nalepte pásiky tapiet. V starších detských izbách sa dobre osvedčia zrkadlá. Správne umiestnené vytvoria opticky väčší priestor.

Nálepky na stenu, ktoré opticky predĺžia stenu,...
detská izba Nálepky na stenu, ktoré opticky predĺžia stenu, Westwing.sk

Doprajte deťom priestor na hru

Deti sa chcú a potrebujú hrať. Kým sú malé, izba spĺňa predovšetkým funkciu herne. Fajn nápadom je umiestnenie nábytku ku stene, vďaka čomu zostane miesto uprostred izby. Týmto spôsobom dobre ušetríte priestor a zároveň vytvoríte miesto pre hranie. Oblečenie schovajte do veľkých skriniek a zásuviek, zostane tak skryté pred zvedavcami – návštevami.
Modulový nábytok do detskej izby, Ikea.
Inšpirácia do detskej izby, Westwing.sk
+3Úložný policový systém do detskej izby, Bonami.sk

Modulový nábytok

Ak máme k dispozícii len malú izbu, oplatí sa rozhodnúť pre modulový nábytok, ktorého jednotlivé časti môžete meniť, alebo dokúpiť podľa zmenených potrieb dieťaťa. Ako obzvlášť praktická sa môže ukázať poschodová posteľ s rebríkom, ktorej súčasťou sú zásuvky a schránky. Takáto posteľ sa tak môže stať ďalším centrom detského šantenia.

Modulový nábytok do detskej izby, Ikea.
detská izba Modulový nábytok do detskej izby, Ikea.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #detská izba #nábytok #zariadenie

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...