Akú farbu do detskej izby a akú do obývačky?

Jasnožltá do detkej izby? Tak to určite nie... Skúste zvoliť radšej modrú či zelenú.

22.09.2016 13:00
Detská izba pre školáka. Čo všetko by v nej... Foto:
Zelená farba do detskej izby - áno či nie?
debata

Modrá

V ľuďoch evokuje inteligenciu, vyrovnanosť a bezpečie. Z toho dôvodu sa modrá farba hodí najmä do detskej izby. V izbe modrej farby budú deti prenasledovať nočné mory o čosi menej a ak sú v jednej izbe dve a viac detí, hádky by mali byť nemenj časté, modrá farba totiž upokojuje.

Zelená

Príroda, prosperita, rovnováha – tieto pocity evokuje zelená farba. Hodí sa do spálne, pretože tu dokáže pôsobiť upokojujúco. Netreba to však so zelenou veľmi preháňať, lebo následne pôsobí až vyčerpávajúco a uspáva.

Žltá

Energia, šťastie, pozornosť. V ľuďoch vzbudzuje optimizmus, aj v tomto prípade však platí, že so žltou opatrne, pretože priveľa tejto farby zasa prebúdza agresivitu. Jasnožltá do detskej izby vhodná nie je.

Oranžová

Táto farba motivuje k výkonom, preto sa často nachádza na stenách v posilňovniach. Zároveň sa spája s potrebou sociálneho kontaktu, symbolizuje teplo medziľudských vzťahov.

Červená

Vášeň, optimizmus a zábava – s týmito emóciami ide červená ruka v ruke. Priveľa červenej však prebúdza pocit nebezpečenstva.

Ružová

Symbolizuje mier a lásku. Ale zároveň je aj znakom nezrelosti a detskej naivity. Staroružová farba príjemne oživí napríkald obývačku, ale celkom postačí aplikovať ju na jednu stenu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #šteňa #farba #nálada

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...