Nastal čas na zmenu! Zlepšite vášmu bývaniu fasádu

Meniť vzhľad domova každú sezónu – na to asi málokto z nás má čas, chuť a tiež rozpočet.

08.08.2016 09:30
Zátišie s riadom s kvetinovými motívmi -... Foto:
Zátišie s riadom s kvetinovými motívmi - National Trust.
debata

Počas letného obdobia je však ideálna príležitosť vyskúšať práve nové trendy, farebné kombinácie alebo zmenu dispozícií v bytovom dekore. Niekedy stačí celkom málo a vaše bývanie chytí druhý dych.

Zátišie s riadom s kvetinovými motívmi -...
Džbán na vodu Sainsbury´s Home
+15Váza s umelými kvetmi Sainsbury´s Home

Žltá symbolizuje radosť

Ak túžite po prítomnosti sviežej farby v príbytku, zariskujte a stavte na žltú. Jej odtiene, ktoré sa pohybujú od pastelových tónov cez prvosienkovú až po tóny sýtej žltej a šafranovej, dokážu v domácnosti skutočné zázraky. Pozor však na množstvo. Netreba to preháňať. Ideálne je vybrať jeden odtieň. Pri kombinovaní žltá funguje skvelo so sivou farbou. V letnom období pôsobí v interiéri osviežujúco aj mix žltej s bielou. Odporúčame však skôr voliť drobnejšie doplnky (vankúše, deky či keramiku), ktoré dokážete meniť aj sezónne.

Žltá je prítomná v mnohých dekoratívnych... Foto: archív značky
Žltá je prítomná v mnohých dekoratívnych predmetoch - Zara Home. Žltá je prítomná v mnohých dekoratívnych predmetoch - Zara Home.

Povedzte to kvetinami

Nie je to len trend teplejšej časti roka, ale jeden z kľúčových motívov roka. Florálne motívy v bytovom dekore sú schopné dodať celkovej atmosfére veľmi romantický dojem. Podľa zvolených motívov tiež môže ísť o retro náladu alebo napríklad štýl s vidieckym nádychom. K slovu sa opäť dostanú vankúše, prestieranie či kuchynský riad. Nebojte sa však vyskúšať aj pestré tapety – ak máte strach z prehnanej vzorovanosti, vyberte si len jednu stenu, prípadne tapety nalepte v pásoch kombinovaných s jednofarebným základom.

Vankúš s kvetinovým motívom F&F Home.... Foto: archív značky
Vankúš s kvetinovým motívom F&F Home. Vankúš s kvetinovým motívom F&F Home. Cena 11,59 eur.

Prírodná nálada

V kontraste s výrazným vzorovaním sú prírodné odtiene, pieskové farby v kombinácii so smotanovou či bielou a umiernený štýl škandinávskeho vidieka. Nechajte do vášho bytu vstúpiť čistotu a komfort. Pracujte s prírodnými materiálmi, ako je drevo, lyko alebo kameň a pri bytovom textile sa nebojte úpletu, vlnených tkanín ani ľanu.

Prírodné materiály a farby sa objavujú v... Foto: archív značky
Prírodné materiály a farby sa objavujú v domácom dekora často - Zara Home. Prírodné materiály a farby sa objavujú v domácom dekora často - Zara Home.

Prales na sídlisku

Divoký, nápaditý, trošku gýčový, ale aj tematický – s príchodom olympiády v Riu sa aj do bytových doplnkov preniesla tropická nálada. Prím hrajú najmä motívy sýtozelených listov z pralesa, ktoré sa kombinujú s farebnými kvetinovými motívmi.

Tropická nálada v zátiší podľa H&M Home. Foto: archív značky
Tropická nálada v zátiší podľa H&M Home. Tropická nálada v zátiší podľa H&M Home.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #bývanie #príroda #Džungla #trend #vankúše #dekor #ženský magazín MiA

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...