Veľká noc v interiéri: Zmeňte si domácnosť vankúšmi vo farbách!

Príchod Veľkej noci sa premieta aj do našich interiérov. Niekde stačí váza s vetvičkami bahniatok, niekde zlatý dážď a kraslice na stužkách. Ale čo tak skúsiť to vo väčšom?

08.03.2016 17:00
debata
Patchworkový vzor evokuje nehu a teplo domova....
S béžovou nič nepokazíte. A zároveň je skvelým...
+3Bez žltej to snáď ani nepôjde? Žiarivé odtiene...

Najjednoduchšou a zároveň jednou z najefektnejších zmien v dekoratívnom vyznení domácnosti sú prvky ako vankúše, podušky či prehozy. Ako ich aranžovať počas Veľkej noci?

Veľkonočné články, recepty, ozdoby a vajíčka na Velkanoc.Prav­da.sk

Dotyk žltej

zväčšiť Žltá nemusí byť v interiéri prvoplánová.... Foto: SHUTTERSTOCK
Veľká noc - interiér - vankúše a prikrývky - dekor Žltá nemusí byť v interiéri prvoplánová. Niekedy stačí len drobný dotyk, alebo jemnejší vzor. Skvelo funguje v kontraste s farbami ako je svetlá sivá alebo béžová. Pre odvážnejšie gazdinky sa potom objavujú aj žiarivé a krikľavé kombinácie s oranžovou, ružovou či zelenou. Zo vzorov sa počas Veľkej noci určite uchytia bodky, alebo naznačené grafické ťahy štetcom.

Béžová

zväčšiť S béžovou nič nepokazíte. A zároveň je skvelým... Foto: SHUTTERSTOCK
Veľká noc - interiér - vankúše a prikrývky - dekor S béžovou nič nepokazíte. A zároveň je skvelým podkladom pre ďalšie farebné experimenty v interiéri. Začať pritom môžete s klasickými hladkými vankúšmi, ale zároveň môžete staviť na štruktúru pletených či tkaných vankúšov vo vzorom. Béžová bude výborne vyzerať s jemnými odtieňmi hnedej, ale v čase Veľkej noci ju nakombinujte s pastelmi - ružovou, belasou, alebo svetložltou.

Žltá nadvláda

zväčšiť Bez žltej to snáď ani nepôjde? Žiarivé odtiene... Foto: archív značky
Veľká noc - interiér - vankúše a prikrývky - dekor Bez žltej to snáď ani nepôjde? Žiarivé odtiene žltej, šafránovej či narcisovej sú v spojení s Veľkou nocou naozaj patričné. Nehovoriac o tom, že dodajú vašej pohovke, kreslám či čalúneniu v kuchyni skutočne jarnú náladu. Na snímke kombinácia H&M Home.

Patchwork

Patchworkový vzor evokuje nehu a teplo domova.... Foto: SHUTTERSTOCK
Veľká noc - interiér - vankúše a prikrývky - dekor Patchworkový vzor evokuje nehu a teplo domova. Prináša do interiéru vidiecky nádych a ten je akosi prirodzene podkladom aj pre obdobie Veľkej noci. Je skvelé kombinovať patchwork v prírodných tónoch, pričom ho môžete dolaďovať detailmi ako je hyacint v kameninovom črepníku či kvetiny v plechovej váze na stole. Je dobré patchworkové vankúše a prikrývky kombinovať aj s jednoliatym vzorom.

Pepermint

zväčšiť Pri Veľkej noci sa nám akosi automaticky vybaví... Foto: archív značky
Veľká noc - interiér - vankúše a prikrývky - dekor Pri Veľkej noci sa nám akosi automaticky vybaví žiarivá trávová zelená - tá však môže v interiéri vyzerať príliš agresívne. Jej prijateľnejšou verziou sú pepermintové odtiene, s pomocou ktorých donesiete do domácnosti jarnú sviežosť a dobre ich budete vedieť kombinovať s ďalšími dekoráciami - či už je to kytica tulipánov alebo orgovánu. Na snímke kombinácia H&M Home.

Kvetiny

zväčšiť Kvetinový motív je akýmsi automatickým znakom... Foto: archív značky
Veľká noc - interiér - vankúše a prikrývky - dekor Kvetinový motív je akýmsi automatickým znakom jarnej sezóny. V čase príchodu Veľkej noci môžete namiesto stávky na motívy zajačikov či vajíčok staviť na tradičnú romantickú maľbu v nežných farbách a vzoroch. Napríklad ako na záclonách z dielne Zara Home.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #farba #vankúše #Veľká noc #dekorácia #prikrývka

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...