Veci v domácnosti, ktorých máte zaručene priveľa aj vy!

Poriadne si prezrite vaše skrinky a zásuvky.

02.02.2016 13:00
hrnčeky, poháre, kuchyňa Foto:
Máte aj vy akosi priveľa hrnčekov?
debata

Hrnčeky a poháre

Ťažko sa ich zbavujeme, možno len v momentoch, kedy sa sťahujeme z bytu a do bytu a veľkosť krabice je neúprosná. Ale dovtedy… V poličke máte hrnčeky s logami, hrnčeky bez ušiek, gýčové hrnčeky… Ak by sa zrazu vo vašom byte objavilo toľko ľudí, pre koľkých máte hrnček či šálku, asi by "zapratali aj dve poschodia bytovky. Chcete viac priestoru pre život! Potom musíte nekompromisne ko­nať!

Tašky na nákup

Máte rada plátené tašky na nákup, pretože šetria životné prostredie. To je ušĺachtilé. Ale naozaj ich potrebujete desať a viac? Určite nie! Takže minimálne polovicu z nich pekne vezmite do práce a rozdajte kolegom, ktorí sú večne bez tašky.

Baliaci papier

Baví vás baliť darčeky do pekného papiera a vždy sa snažíte vybrať nejaký špeciálny. Problém je, že občas zabudnete, kde ste ten krásny papier ukryli a tak idete do papiernictva po ďalší a po ďalší. Ak náhodou upracete byt, zrazu objavíte papierov zbytočne veľa. Dobrá rada: Míňajte ich pekne jeden po druhom, ak už nebudete mať kdesi v skrini ani jeden, zamierte po nový. A najmä, odkladajte ich na jedno miesto, aby ste mali prehľad.

Dózy na potraviny

V kuchyni sa povaľújú v každej skrinke. Sú rôznofarebné, od najmenších až po najväčšie. Nikdy v živote nebudete vo vašej domácbnosto mať toľko jedla, aby ste ich využili. Dajte si námahu a všetky ich rozložte na kuchynskom stole. A potom sa zbavte tých, ktoré vám len zaberajú miesto.

Uteráky

Zo zásady ich nevyhadzujete. Tento starý si nechám do posilňovne, tento vezmem do auta, tieto nechám na chatu… A takto sa vám v šatníku „kopia“ uteráky spred niekoľkých rokov, ktoré nielenže nevyzerajú pekne, ale ani nie sú príjemné na dotyk. Zvážte, koľko uterákov reálne potrebuje jeden človek a konajte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #poriadok #uteráky #dózy #hrnčeky #nadbytok

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...