S károvaným vzorom prinesiete do bytu útulnosť aj spomienky

Nejde o žiaden prevratný trend - károvaný vzor má totiž miesto v bytových dekoráciách už nejakých pár storočí. Ale stále má svoj šmrnc a silu.

07.01.2016 10:00
Károvaný vzor na doplnkoch v byte je nadčasový... Foto:
Károvaný vzor na doplnkoch v byte je nadčasový a nesmrteľný.
debata

Kárované dezény patria medzi obľúbené a niet ani divu – dokážu totiž priniesť do domácnosti pocit útulnosti a akejsi vidieckej rodinnej pohody. Spája sa to, samozrejme, aj s materiálmi, ktoré sa pri károvaných kusoch doplnkov do bytu využívajú. Často ide o vlnené zmesi či napríklad potlačený flanel alebo česaný zamat, potom nechýba tiež pevnejšia bavlna.

Posteľná obliečka na vankúš a paplón - predáva...
Kárované kúsky nájdete aj na takých bytových...
+8Károvaná deka značky Crate and Barrel.

Výnimočnosť károvaných vzorov však spočíva v ich variabilnosti. Myslí si to aj Kristen Chalupa, produktová manažérka značky Crate & Barrel, ktorá má na starosti textilné doplnky do kuchyne. „Pri káre dokážete ísť všemožnými smermi,“ naráža na to, ako sa dá tento vzor kombinovať a mixovať.

Hoci slovenské gazdinky majú tendenciu pri zariaďovaní domácnosti siahať po dezénoch, ktoré sú si takpovediac podobné a kopírujú jeden druhý, práve experimentovanie môže byť zaujímavé.

Posteľná obliečka na vankúš a paplón - predáva... Foto: archív značky
káro - vzor - doplnky - byt - trend Posteľná obliečka na vankúš a paplón - predáva Gant.

Kárované vankúše na pohovke môžete skombinovať s obliečkami zo štrikovanej vlny alebo už spomenutým zamatom. V kuchyni na stole bude károvaný obrus zaujímavo vyzerať so slamenným prestieraním či napríklad retro čipkovaným ozdobným obrúskom pod vázou. Nápadom a originalite sa medze nekladú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #byt #domácnosť #vzor #káro #dekor

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....