Vianočné ozdoby tohto roka: Boduje číre sklo a jemný dekor!

Aj vianočný stromček a dekorácie spojené s príchodom zimných sviatkov podliehajú trendom. Tohtoročné sú o jednoduchosti a čistote.

14.12.2015 13:00
debata
Číre sklo dekorované jemnou bielou či... Foto: archív značky via PRShots.com
vianočné ozdoby - číre sklo Číre sklo dekorované jemnou bielou či striebornou farbou boduje. Na snímke vizuál z dielne značky Homebase.

Jedným z najvýraznejších trendov v prípade vianočných ozdôb – gúľ či iných visiacich dekorácií na ozdobenú jedličku alebo smrek, sú ozdoby z číreho skla. Zväčša dekorované jemnou bielou farbou, prípadne v luxusnejšom vydaní tónmi striebornej alebo zlatej.

Číre sklo dekorované jemnou bielou či...
Sada dvoch vianočných gúľ - predáva H&M Home za...
+9Sada dvoch vianočných gúľ - predáva H&M Home za...

Potvrdzuje to aj Miroslav Šorma z družstva Vánoční ozdoby vo Dvore Královej nad Labe, ktoré patrí medzi najväčších výrobcov ručne fúkaných a maľovaných sklenených vianočných ozdôb v Európe. „Vianočné ozdoby sú sezónny tovar a ľudia majú stále obavu zaň utrácať veľa. Po čírych ozdobách bol dopyt z celého zahraničia,“ potvrdil pre agentúru ČTK.

Sada gúľ Zara Home. Foto: archív značky
Sada troch vianočných gúľ zdobených tmavým motívom - predáva Zara Home za 11,99 eur. Sada gúľ Zara Home.

Ozdoby z číreho skla sú často lacnejšie, najmä v prípade, ak ide o ručnú výrobu a úroveň zdobenia či maľovania skla je menej výrazná. Aj fúkané sklenené gule z číreho skla však môžu byť výraznejšou investíciou. Ozdoby, v ktorých je napríklad súčasťou gule malý sob alebo zimný motív v 3D vydaní priamo v guli, sú drahšie.

Číre sklo na vianočných ozdobách však umocňuje čistotu a jemnosť zimných sviatkov a patrí medzi najtradičnejšie spôsoby dekorovania. Kombinovať sa môže napríklad so stuhami, alebo prípadne slamenými ozdobami, čím sa ešte viac umocní vidiecky nádych atmosféry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #ozdoby #vianočné gule #dekor #číre sklo #guľa

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...