Čistím, čistíš, čistíme! Ale bez chémie

Ktoré potraviny a ako poslúžia pri upratovaní v domácnosti?

25.09.2015 15:00
upratovanie Foto:
Upratujte bez chémie.
debata

Ak sa chcete vo vašej domácnosti vyhýbať chémii, môžete na čistenie či upratovanie využiť alternatívne prípravky. Po čom siahnuť? Tu sú tie najpoužívanejšie.

Jablčný ocot
Pomáha napríklad pri odstraňovaní vodného kameňa. Na vodovodné kohútiky použite papierovú utierku namočenú vo vode s octom, budú sa krásne lesknúť. Ocot pomôže aj pri odstraňovaní etikiet, napríklad na pohároch či fľašiach, pretože pôsobí ako rozpúšťadlo.

Citrón
Už polovica citróna v chladničke dokáže eliminovať nepríjemné pachy. Šťavou z citróna takisto vydrhnete vaňu aj vodovodné kohútiky, záchodovú misu. Navyše, po takomto čistení zostane na toalete či v kúpeĺni svieža citrónová vôňa aj niekoľko dní.

Čistý lieh
Lieh pridáte do vody, ktorou umývate okná. Na tento účel sa dá použiť aj čistá vodka. Zmiešajte s vodou a nalejte do rozprašovača. Okná budú následne bez čmúh.

Jedlá sóda
Vyčistíte ňou rúru na pečenie aj mikrovlnku. Stačí naniesť na vlhkú špongiu a pretrieť špinavý povrch. Používa sa aj proti zápachu v chladničke, ktorý pohlcuje, stačí, ak ju presypete do nejakej nádoby a vložíte do chladničky. Pach v chladničke pohltí aj kávová usadenina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #citrón #ocot #jedlá sóda

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...