Modrá farba je bytovým hitom: Inšpirujte sa s nami, ako ju použiť

Odborníci na bytový dekor hovoria o jesennom trende, ale odtiene výrazných modrých farieb môžete pokojne testovať už teraz.

07.08.2015 09:30
debata (1)
Jeden z najúdernejších spôsobov, akým môžete... Foto: SITA/AP
modrá - dekor - byt - farba sezóny Jeden z najúdernejších spôsobov, akým môžete sýtu modrú farbu zaradiť do svojho príbytku. Zátišie West Elm.

Nie je nič výnimočné, že väčšina z nás má sklon siahať pri zariaďovaní bytu skôr po jemných a tlmených farbách – výrazné sú skôr doplnky a menšie plochy. Samozrejme, pri takomto spôsobe zariaďovania bytu môžete častejšie variovať celkový dojem práve pomocou kúskov ako sú vankúše, vázy, svietniky či riad. Ale čo tak vyskúšať posunúť si svoje hranice.

Sýtomodré prestieranie spoločne s farebným...
Jeden z najúdernejších spôsobov, akým môžete...
+9Dekorácie bytového priestoru pomocou drobných...

Podľa magazínov, ktoré sa venujú bytovému dekoru, sa v nasledujúcich mesiacoch hlási o slovo sýta modrá. A to naozaj vo výraznej sile. Pohovky, otomany, taburetky, skrinky či komody – to všetko môže byť tmavomodré.

Samozrejme, celkový dojem by mal byť vyvážený. Ako však ukazujú naše pozbierané inšpirácie, aj dve odtiene modrej (jedna na pohovke, druhá na stene) dokážu vytvoriť unikátny dekoračný výsledok. Pre menej odvážnych odporučíme zostať len pri pohovke.

Sýtomodré prestieranie spoločne s farebným... Foto: archív značky
modrá - dekor - byt - farba sezóny Sýtomodré prestieranie spoločne s farebným riadom vyzerá na pohľad ohurujúco. Predáva F&F.

Môžete ju zdobiť vankúšmi v tónoch modrej, ale aj kontrastnejšími a živšími odtieňmi – prípadne klasickou bielou, čo zvýši dojem akejsi prímorskej estetiky. V jesennom období sa nemusíte báť ani trošky opulencie v podobe zlatej či bronzovej.

A potom sú to už, samozrejme, spomenuté drobné dekoratívne predmety. Aj pár sýtomodrých sviečok dokáže dodať vašej spálni či obývačke nový nádych. Tak neváhajte – veď v byte by ste mali občas pocítiť aj nové impulzy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #byt #Modra #farba #nábytok #odtieň #vankúš #pohovka #dekor

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...