Vianoce v oknách našich príbytkov: Vyzdobte ich trošku netradične!

Klasika, rozsvietené žiarovky v rozličných podobách či formách, sa objavujú v oknách mnohých slovenských príbytkov.

30.11.2014 13:39
debata (2)

Dať na známosť svetu, že už aj vo vašej domácnosti sa zvianočnieva a panuje v ne predvianočná nálada, však môžete aj trochu originálnejšie. Okná, či ich parapety sa dajú vyzdobiť na viacero spôsobov.

Rozkvitnutá klasika

Vianočné ruže od výmyslu sveta sú pár týždňov pred Štedrým dňom v ponuke každého lepšieho kvetinárstva či na trhu. Naaranžujte jednu na svoje okno do pekného črepníka. Ten môžete postaviť na podstavec s jemne vyvýšeným okrajom. Tak, aby ste naň mohli naaranžovať napríklad aj vianočné gule či slamienky.

zväčšiť Vianočná ruža posiela jasný odkaz - u nás sú už... Foto: SHUTTERSTOCK
vianoce - okno - zdobenie - dekorácie Vianočná ruža posiela jasný odkaz - u nás sú už Vianoce!

Večné svetlo

Sviečky sú krásne, no nechávať ich bez dozoru na okne by ste rozhodne nemali. Lepšou alternatívou sú potom svetielkujúce „falošné“ sviečky, ktoré vydržia niekoľko dní, no žiadne nebezpečenstvo pri nich nehrozí. Umiestnite ich do dreveného lampáša. Pridajte napríklad zelené vetvičky a tiež vianočné gule, ktoré rozmiestnite opäť na pridanej tácni či podnose.

zväčšiť Vianoce sú o večnom svetle. Jedno si môžete... Foto: SHUTTERSTOCK
vianoce - okno - zdobenie - dekorácie Vianoce sú o večnom svetle. Jedno si môžete zapáliť v tematickom svietniku aj pri vašom okne.

Na špagáte

V obchode s vianočnou výzdobou dnes už ľahko zoženiete aj látkové písmená, z ktorých si môžete vyrobiť nápis – či už kratší Xmas (anglická skratka Vianoce) alebo dlhšie Vianoce. Zaveste ich na klasický lykový špagát, ktorý prevesíte cez okno zhruba v jednej tretine od horného okraja.

zväčšiť Aj látkové písmená a klasická červeno-zelená... Foto: SHUTTERSTOCK
vianoce - okno - zdobenie - dekorácie Aj látkové písmená a klasická červeno-zelená farebnosť môžu byť receptom na výzdobu predvianočného príbytku

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #dekorácie #okno #výzdoba

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...