Záves v sprche láka plesne! Viete ho správne čistiť?

Záves v kúpeľni treba pravidelne čistiť a sušiť, aby bol hygienicky čistý.

28.11.2014 13:39
záves, kúpeĺňa, čistenie Foto:
Ako na záves v kúpeľni?
debata

Nielen kvôli estetike, ale najmä z hygienických dôvodov sa treba o záves v sprche pravidelne starať. Aby ste zabránili šíreniu plesní, je dobré postarať sa o záves po každom sprchovaní. A nie je to nič zložité či časovo náročné.

Po každom sprchovaní opláchnite záves aspoň horúcou vodou, aby ste zmyli zvyšky mydla či vlasov. Plesne lákajú miesta, kde sa drží vlhkosť. A záves v sprche je pre ne priam ideálnou skrýšou. Preto sa vždy snažte záves roztiahnuť tak, aby mal možnosť čo najrýchlejšie celý vyschnúť. Najmä v záhyboch sú nebezpečné miesta, kde sa voda drží. Ak máte čas, pretrite ich suchou handrou. Následne sa v kúpeľni postarajte o prúdenie vzduchu, zapnite ventilátor, vyvetrajte miestnosť po sprchovaní.

Záves treba pravidelne zvesiť a vyčistiť. Pokiaľ nie je v návode uvedené inak, záves jednoducho vyperte v práčke na čo najjemnejšom programe, použite bežný prášok. Takisto môžete na vyčistenie závesu použiť klasické prostriedky proti plesni, nastriekajte na záves, nechajte pôsobiť a následne osprchujte teplou vodou. Záves môžete ručne vyprať vo vani s použitím bežného čistiaceho prostriedku. A ďalšou možnosťou je použitie jedlej sódy a octu, záves celý vyčistite vo vani práve touto zmesou, nechajte pár minút pôsobiť a následne zmyte a nechajte preschnúť. Potom ho zaveste späť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #sprcha #záves

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....