Ako na znečistenú toaletu? Pomôže aj citrón či sóda bikarbóna

Pri upratovaní nezabúdajte ani na čistenie toalety, pravidelnosť je nevyhnutná.

11.11.2014 17:00
toaleta, čistenie Foto:
Ako na toaletu?
debata

Čistenie toalety zrejme nepatrí k obľúbeným víkendovým činnostiam. Ale čím dlhšie s tým otáľate, tým náročnejšia práca na toalete vás čaká. Pritom si stačí osvojiť pár jednoduchých tipov a vaša toaleta môže byť čistá raz-dva.

Pred samotným čistením si pripravte gumené rukavice, kefu na WC, čistiaci prostriedok a handru. Najskôr nastriekajte do keramickej misy čistiaci prostriedok, dovnútra aj nahor na okraje misy, samozrejme predtým zodvihnite kryt a nechajte aspoň 10-minút pôsobiť. Za ten čas môžete napríklad umyť umývadlo či batériu.

Následne použite kefu a zájdite ňou aj pod okraje záchodovej misy z vnútornej strany. Drhnite vnútornú časť misy, kým nezostane krásne biela. Vďaka zakriveniu WC kefy sa dostanete aj na ťažko dostupné miesta. Niekoľkokrát spláchnite a celý proces zopakujte, až kým nebudete s výsledkom spokojná. Následne niekoľkokrát prudko ponorte kefu do vody, čím zbavíte toaletu usadenín.

Pozornosť venujte aj krytu a doštičke, použite saponát s dezinfekčnými účinkami a handru. Niekoľkokrát pretrite, kým vás výsledok neuspokojí.

Vodný kameň či usadeniny na doske vyčistíte aj octom a sódou bikarbónou, ktorá navyše pohlcuje pachy. Nalejte túto zmes do misy, rozotrite kefou a nechajte pôsobiť 15–20 minút. Potom ešte vyčistite kefou a následne spláchnite.

Pre príjemnejšiu vôňu môžete na kefu nakvapkať esenciálne oleje a na koniec čistenia prejsť po vnútorných okrajoch toalety. Poslúžiť môže aj rozpolený citrón, ktorým môžete takisto prejsť po vnútornom okraji toalety. Postará sa o sviežu vôňu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #upratovanie #toaleta

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...