Podľa čoho vyberať rastliny do zimnej záhrady?

Zimná záhrada môže byť príjemným miestom relaxu, nechajte si záležať na výbere rastlín.

30.10.2014 13:00
zimná záhrada Foto:
V zimnej záhrade nájdete príjemný relax.
debata

Pri výbere rastlín do zimnej záhrady by ste sa nemali riadiť len tým, čo sa vám páči. Rastliny by mali byť uspôsobené na prežitie v zimnej záhrade. Podľa stupňa vykurovania zimnej záhrady ich možme rozdeliť na chladné, mierne teplé a vykurované.

Podľa toho, ako je zimná záhrada vykurovaná, si treba premyslieť aj výber vhodných rastlín. Rozdiely sú totiž výrazné. Pozor! Ani chladná zimná záhrada neznamená, že v nej bude mrznúť, musí v nej byť teplota nad bod mrazu. Mierne vykurovaná záhrada znamená, že teplota v nej nepresiahne 10 stupňov Celzia. A vo vykurovanej sa teplota pohybuje okolo 18 stupňov Celzia. Rastliny hľadajte a vyberajte podľa toho, aký typ zimnej záhrady máte.

Ak máte chladnú zimnú záhradu, môžete siahnuť aj po rastlinách zo Stredomoria, ako oleander a olivovník. V zime nemajú radi priveľké teplo. V mierne vyhrievanej zimnej záhrade sa bude dariť väčšiemu množstvu rastlín, môžete vyberať rastliny z oblasti Stredomoria aj subtropických oblastí, ako napríklad palmy. V teplej zimnej záhrade sa darí tropickým rastlinám, ako je výrazná bugénvilea. Pred kúpou sa v kvetinárstve vždy informujte, aké teploty tej či onej rastline svedčia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplota #rastliny #zimná záhrada

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...