Škótsko, vidiek a poľovačka - skrášlite si byt v duchu trendovej atmosféry

Leto je o kvetinách a sviežich a veselých farbách, blížiaca sa jeseň však už prináša na pulty obchodov sýtejšie a tmavšie tóny a tiež inšpiráciu vidieckou estetikou či atmosférou Škótska, vidieka, lesov a poľovačiek.

07.08.2014 07:00
debata
Kolekcia vankúšov značky Woolrich a jej Hadley... Foto: SITA/AP
bytové doplnky - inšpirácia vidiekom, lesom, Škótskom Kolekcia vankúšov značky Woolrich a jej Hadley collection je výrazne inšpirovaná estetikov poľovačiek a škótskeho vidieka.

Tomuto trendu, ktorého nadvládu ohlásili vo svojich kolekciách mnohí odevní dizajnéri, sa neubránil ani bytový dizajn. A treba povedať, že výsledok pôsobí vizuálne veľmi príjemne.

Dominantou sa stali príjemné a luxusné materiály – vlna, hodváb, brokát a rozličné pleteniny sú súčasťou doplnkov do spálne či dekorácií do obývačky a kuchyne. Typickým vzorom, ktorý nechýba, je káro – samozrejme, v rozmanitých farebných variáciách.

Aj na posteľných obliečkach môžete využiť...
Aj svietniky a lampáše môžu mať tú pravú...
+20Zelená farba nechýba v bytových dekoráciach....

Ďalším výrazným motívom sa stali obrázky a potlače či výšivky inšpirované maľbami z poľovačiek a akousi vidieckou idylkou známou skôr z detektívok Agathy Christie. Poľovnícky psi, jelene, líšky či bažanty sa ocitli na vankúšoch a obrazoch, ale tiež na jedálenskom servise, alebo utierkach.

Károvaný vzor evokuje vidiek a škótsku... Foto: Gant
bytové doplnky - inšpirácia vidiekom, lesom, Škótskom Károvaný vzor evokuje vidiek a škótsku vysočinu. V jesenných kolekciách bytových doplnkov bude mať nezameniteľné zastúpenie. Vankúš aj deka Gant Home.

Zabúdať netreba ani na prítomnosť zelených tónov. Tie akoby evokovali väčšiu časť roka zelené plochy škótskych lúk a do bytu ich môžete začleniť v podobe kobercov či vankúšov, ale tiež bytových kusov ako nočný stolík, servírovací stolík či poličky. Inšpirácie nájdete v našej bohatej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vidiek #trend #Škótsko #lesy #inšpirácia #bytové doplnky #poľovačky

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...