Ale mikrovlnku viete využiť aj na čosi iné než len prihrievanie a varenie.
Podľa britského Daily Mail, ktorý cituje odborníčku na netradičné využívanie mikrovlniek Jacqueline Mariani, sa dá tento výdobytok techniky vraj využiť aj nasledovne!
- Sušenie pančúch – ak rýchlo potrebujete suché pančuchy a žiadne čisté doma nie sú, preperte si jedny použité. V mikrovlnke ich položte na papierovú utierku a zapnite na maximum na 30 sekúnd. Každých desať sekúnd však kontrolujte.
- Sušenie byliniek – v tenkej vrstve na dvoch papierových utierkach položených na klasickom otočnom tanieri rozložte tenkú vrstvu čerstvých bylín. Zapnite na minimálne 40 sekúnd (až 3 minúty) a nechajte vysušiť.
- Roztopenie medu – ak vám med scukornatel a neviete do vydolovať zo skleneného pohára, vložte ho do mikrovlnej rúry (otvorený bez viečka!). Nechajte pri miernej teplote zhruba 30 sekúnd.
- Odšťavujte ovocie – nejde o priame odšťavenie, ale trik, keď v mikrovlnke na dvadsať sekúnd prehrejete citrusy na odšťavenie. Týmto zohriatím ovocie povolí a v následnom odšťavovaní získate ešte viac šťavy než zvyčajne.
- Zohrejte taniere – niekedy je k podávaniu jedla dobré mať aj zohriaty tanier. Na to je ľahké pomoc. Prázdny taniec pokvapkaný pár kvapkami vody nechajte zohriať na dvadsať sekúnd.