Triky, ako využiť mikrovlnku: Vysuší bylinky aj pančuchy!

Určite viete, že do mikrovlnnej rúry neslobodno vkladať kovové predmety, mohlo by sa to skončiť veľmi zle.

18.06.2014 15:00
Mikrovlnnú rúru môžete využiť rôznymi spôsobmi. Foto:
Mikrovlnnú rúru môžete využiť rôznymi spôsobmi.
debata

Ale mikrovlnku viete využiť aj na čosi iné než len prihrievanie a varenie.

Podľa britského Daily Mail, ktorý cituje odborníčku na netradičné využívanie mikrovlniek Jacqueline Mariani, sa dá tento výdobytok techniky vraj využiť aj nasledovne!

  1. Sušenie pančúch – ak rýchlo potrebujete suché pančuchy a žiadne čisté doma nie sú, preperte si jedny použité. V mikrovlnke ich položte na papierovú utierku a zapnite na maximum na 30 sekúnd. Každých desať sekúnd však kontrolujte.
  2. Sušenie byliniek – v tenkej vrstve na dvoch papierových utierkach položených na klasickom otočnom tanieri rozložte tenkú vrstvu čerstvých bylín. Zapnite na minimálne 40 sekúnd (až 3 minúty) a nechajte vysušiť.
  3. Roztopenie medu – ak vám med scukornatel a neviete do vydolovať zo skleneného pohára, vložte ho do mikrovlnej rúry (otvorený bez viečka!). Nechajte pri miernej teplote zhruba 30 sekúnd.
  4. Odšťavujte ovocie – nejde o priame odšťavenie, ale trik, keď v mikrovlnke na dvadsať sekúnd prehrejete citrusy na odšťavenie. Týmto zohriatím ovocie povolí a v následnom odšťavovaní získate ešte viac šťavy než zvyčajne.
  5. Zohrejte taniere – niekedy je k podávaniu jedla dobré mať aj zohriaty tanier. Na to je ľahké pomoc. Prázdny taniec pokvapkaný pár kvapkami vody nechajte zohriať na dvadsať sekúnd.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triky #využitie #mikrovlnka

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...