Vyzdobte si byt na Veľkú noc: Štyri tipy ako naaranžovať kraslice!

Už len týždeň a máme tu veľkonočné sviatky. Tie sa v slovenských domácnostiach stále spájajú so šibačmi, vajíčkami či kytičkou narcisov vo váze.

11.04.2014 07:00
debata

Ak patríte medzi dámy, ktoré si túžia vyzdobiť aj svoj príbytok pôvabnými veľkonočnými dekoráciami, zväčša už máte svoje osvedčené typy a postupy, ako na to. Tento rok to však môžete skúsiť aj trošku inak. Pozrite si štyri spôsoby, ako naaranžovať veľkonočnú dekoráciu.

Veľkonočné články, recepty, ozdoby a vajíčka na Velkanoc.Prav­da.sk

Spôsob 1: Do črepníka alebo keramickej misky

Budete potrebovať keramický črepník, vhodné sú širšie a nižšie črepníky. Vyberajte typické jarné farby, ako je zelená či žltá, skvelo budú vyzerať najmä pastelové odtiene, v ktorých potom vyniknú maľované vajíčka aj aranžovaná tráva či kvetiny. Črepníky môžete vystlať navlhčenou vatou, na ktorú naukladáte zelenú trávu a kvetiny. Potom poukladáte vajíčka. Táto dekorácia nemá kvôli živej tráve a kvetinám dlhú trvácnosť, no pár dní vám vydrží. A bude vyzerať roztomilo.

zväčšiť Veľkonočné vajíčka krásne ukážu na zelenej... Foto: SHUTTERSTOCK
Ako aranžovať veľkonočné vajíčka - spôsob 1 Veľkonočné vajíčka krásne ukážu na zelenej tráve a prizdobené kvetinami.

Spôsob 2: Na suchej tráve

Veľmi prírodne pôsobia veľkonočné maľované vajíčka aranžované na suchej tráve. Použite napríklad malé plechové vedierko, ktoré vyplníte až tesne po okraj a následne navrch aranžujete akoby do tvaru hniezda suchú trávu. Položíte kraslice a pridáte stonku drobnej rozkvitnutej jarnej kvetiny. Kraslice môžete aranžovať aj okolo vedierka.

Veľkonočné vajíčka môžete aranžovať aj na... Foto: SHUTTERSTOCK
Ako aranžovať veľkonočné vajíčka - spôsob 2 Veľkonočné vajíčka môžete aranžovať aj na suchej tráve, ktorá vytvorí dojem vtáčieho hniezda.

Spôsob 3: Do skla

Starý film s Vlastom Burianom hovoril o troch vajciach do skla, tu ich budete potrebovať o niečo viac. V obchodoch sa predávajú aj miniatúrne kraslice, tie budú vhodné. Potrebujete veľký sklenený pohár (akoby zväčšeninu poháru na koňak), do ktorého vložíte množstvo vajíčok a hotovo. Alternatívou môžu byť malé čokoládové vajíčka, ktoré budete počas veľkonočného pondelka núkať šibačom.

Tri + tri + tri + tri (a ešte trochu viac)... Foto: SHUTTERSTOCK
veľká noc, vajíčka, kraslice, aranžovanie, výzdoba, prepeličie vajcia, prepelica Tri + tri + tri + tri (a ešte trochu viac) kraslice do skla, prosím!

Spôsob 4: Na vetvičku

V slovenských domácnostiach sa najčastejšie aranžujú kraslice visiace na vŕbových prútoch alebo trsoch zlatého dažďa, pokiaľ máte k dispozícii výrazné farebné vajíčka, nebojte sa ani obyčajného konára. Ako vázu použite biely keramický džbán, do ktorého vložíte drevené stružliny, tie zabezpečia, aby konár pevne držal. Aj na ne môžete aranžovať drobné vajíčka, na konár zaveste väčšie kraslice.

zväčšiť Kraslice môžete aranžovať aj na konárik. Foto: SHUTTERSTOCK
Ako aranžovať veľkonočné vajíčka - spôsob 4 Kraslice môžete aranžovať aj na konárik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kraslice #Veľká noc #aranžovanie #konárik #črepník #suchá tráva #dekorácia

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...