Vyrobte si s deťmi vianočnú dekoráciu - svietnik

Už máte vyzdobený stromček? Alebo sa na vašom stole krásne vyníma veľkolepý adventný veniec? Možno ešte zostáva pár drobností, aby vaša domácnosť ožila skutočne vianočne.

18.12.2013 12:00
Ilustračné foto - svietnik - vianočná dekorácia Foto:
Ilustračné foto: Vianočná dekorácia v podobe svietnika.
debata

V tom prípade môžete predvianočnú atmosféru umocniť aj so svojimi ratolesťami a pripraviť spoločne s nimi vlastné vianočné dekorácie. Je to celkom jednoduché. Budete potrebovať sklenené svietniky na čajovú sviečku – ideálne z priehľadného skla. Môžete ich však pokojne nahradiť aj sklenými pohárikmi z džemu alebo detskej výživy – dnes už sú na trhu tieto výrobky balené v takom skle, že samotný obal vyzerá veľmi vkusne.

K nim musíte zadovážiť dekoratívne lepiace nálepky so zimným motívom – ideálne sú snehové vločky či prípadne malí Santa Clausovia alebo zvončeky, môžete však zvoliť aj srdiečka alebo nápisy. Dôležitý je tiež trblietavý sprej (nájdete ho pred Vianocami vo väčšine supermarketov v oddeleniach s vianočnými dekoráciami).

Postup je veľmi jednoduchý. Na umyté a dôkladne vysušené sklenené nádobky či svietniky nalepte spolu s deťmi dekoratívne nálepky. Potom si pripravte staré noviny alebo kartón, na ktorý nádobky uložíte hore dnom. Ideálne je, ak si miesto nájdete na čerstvom vzduchu – pár minút na balkóne vám neuškodí. Zoberte sprej a nastriekajte sklené poháriky. Farbu nechajte dôkladne vyschnúť – ideálne sú dve až tri hodiny.

Následne nálepky odlepte a môžete do nádobiek vložiť sviečky a zapáliť. Rozžiarený vianočný motív v striebornom či zlatom nátere budú vyzerať na stole či poličke roztomilo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #svietnik #vianočná dekorácia

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...