Módnou farbou Vianoc je pápežská fialová. Strieborná nesklame

Módnou farbou tohtoročných vianočných ozdôb na stromčeku by mala byť takzvaná pápežská fialová v kombinácii s bielou.

13.11.2013 10:00
Vianoce - dekorácie - čo je populárne Foto:
Pápežská fialová je špeciálnym odtieňom, ktorý evokuje slávnostné pápežské rúcho - tento rok bude populárna pri vianočných dekoráciách.
debata

Módne by mali byť aj ozdoby v odtieňoch svetlozelenej. V tvaroch sa prekvapenie nekoná, žiadané sú gule, rakety, srdiečka a zvončeky.

zväčšiť Svetlozelená je populárna nielen na ozdobách na... Foto: Marks & Spencer
Vianoce - dekorácie - čo je populárne Svetlozelená je populárna nielen na ozdobách na vianočný stromček, ale tiež v prípade bytových dekorácií.

Podľa predseda družstva Vianočné ozdoby z Dvora Králové nad Labem Miroslava Šorma nemá módnosť skôr svetlejších odtieňov fialovej žiadnu spojitosť s tým, že katolícka cirkev má od tohtoročného marca nového pápeža Františka.

„Fialová je správnou farbou adventného venca. Svetlozelenú žiadali zákazníci zo Švajčiarska a z juhu Nemecka,“ povedal Šorm, ktorého podnik patrí medzi najväčších producentov ručne robených sklenených vianočných ozdôb v Európe. Výrazne predáva napríklad aj do Talianska či Rakúska.

Dvorskí sklári prezradili, že farebnosť a povrchy vianočných ozdôb sa riadi módou v šatovkách a bytovom textile. Ozdoby potom mnohokrát odrážajú trendy zo svetových módnych veľtrhov.

Kto chce dať tento rok na Vianoce prednosť istote, mal by si na stromček zavesiť ozdoby v odtieňoch striebornej, červenej či zlatej. Tieto farby sú stále v kurze. Žiadané sú naďalej aj rôzne vtáčiky v rôznych farebných kombináciách, ktoré dotvoria farebné vyznenie celého stromčeka.

Sviečka vo fialovom odtieni. Foto: Ikea
Vianoce - dekorácie - čo je populárne Sviečka vo fialovom odtieni.

K tohtoročnému zdobenia stromčeka sa nedávno vyjadrila aj Európska asociácia floristov a výrobcov dekorácií. Odporučila päť trendov zdobenia, a to v štýle starých čias na vidieckych sídlach, delikátneho sna, vílej fantázie, luxusného potešenia a bazáru bizarností. Napríklad trend delikátneho sna predstavuje krehkosť, eleganciu a rafinovanosť.

Vo vzoroch sa objavujú obrazy na zamrznutom skle a štylizované rastliny, využívajú sa napríklad nestriebrené, priehľadné banky. Takmer vo všetkých trendoch sa podľa asociácie presadzuje ružová a jej odtiene.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #dekorácie #módna farba #fialová #svetlozelená

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...