Knedle prepláchnite
Uvarené chlpaté knedle je dobré v sitku prepláchnuť horúcou vodou, aby sme odstránili škrobový sliz. Potom ich v mise posypeme kapustou a prelejeme oškvarkami vyprážanými v masti s cibuľkou a premiešame. Ak sa všetky nezjedia, vydržia v chladničke aj týždeň.
Ochutenie omáčok
Smotanové omáčky pripravíme rýchlo zo smotany a hladkej múky, ktorú rozmiešame nad parou alebo na miernom ohni. Na ochutenie použijeme nasekaný kôpor, strúhaný chren, dusené huby… S týmito prísadami omáčku nevaríme, ale necháme len prevrieť.
Užitočné zvyšky
Ak vám ostanú zvyšné rezance, fliačky alebo iné cestoviny, poradíte si jednoducho: osmažte ich na panvici na tuku, pridajte nakrájanú slaninu, údeninu, rascu, podusené huby a papriky alebo paradajky. Chvíľu duste, povrch posypte strúhaným syrom a podávajte so zeleninovým šalátom.
Ryžové rezance
Ak recept vyžaduje vyprážanie alebo varenie ryžových rezancov, potom ich stačí zaliať vriacou vodou a odstaviť na niekoľko minút. Po nasatí potrebného množstva vody budú mäkké a priezračné. Ak ich použijete do polievky alebo do šalátu, je dobré ich asi 5 minút povariť.