Prílohy k jedlu vždy inak

Poradíme vám, aby vaše prílohy boli vždy lákavé a chutné.

20.09.2013 12:00
príloha k jedlu, cestoviny, rezance Foto:
Zvyšné cestoviny opražte na panvici a dochuťte syrom a zeleninou.
debata

Knedle prepláchnite

Uvarené chlpaté knedle je dobré v sitku prepláchnuť horúcou vodou, aby sme odstránili škrobový sliz. Potom ich v mise posypeme kapustou a prelejeme oškvarkami vyprážanými v masti s cibuľkou a premiešame. Ak sa všetky nezjedia, vydržia v chladničke aj týždeň.

Ochutenie omáčok

Smotanové omáčky pripravíme rýchlo zo smotany a hladkej múky, ktorú rozmiešame nad parou alebo na miernom ohni. Na ochutenie použijeme nasekaný kôpor, strúhaný chren, dusené huby… S týmito prísadami omáčku nevaríme, ale necháme len prevrieť.

Užitočné zvyšky

Ak vám ostanú zvyšné rezance, fliačky alebo iné cestoviny, poradíte si jednoducho: osmažte ich na panvici na tuku, pridajte nakrájanú slaninu, údeninu, rascu, podusené huby a papriky alebo paradajky. Chvíľu duste, povrch posypte strúhaným syrom a podávajte so zeleninovým šalátom.

Ryžové rezance

Ak recept vyžaduje vyprážanie alebo varenie ryžových rezancov, potom ich stačí zaliať vriacou vodou a odstaviť na niekoľko minút. Po nasatí potrebného množstva vody budú mäkké a priezračné. Ak ich použijete do polievky alebo do šalátu, je dobré ich asi 5 minút povariť.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestoviny #príloha k jedlu #rezance

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...