Dokonalé dezerty

Poradíme vám, ako budú vaše dezerty lákavé vzhľadom a neodolateľné chuťou.

11.09.2013 15:30
dezert, čokoládová torta, sladkosti Foto:
Ručne vyšľahaná šľahačka vydrží na dezerte dlhšie.
debata

Z krémovej abecedy

Pri príprave krémov platí, že tuk na krém necháme pred šľahaním pri izbovej teplote, ak sa nám žĺtkový krém zrazí, necháme ho za stáleho miešania mierne nahriať a znova ho vyšľaháme. Pudingom nastavujeme krém, len ak múčnik budeme jesť v ten istý deň a cukor do šľahačky dávame až krátko pred koncom šľahania.

Fígle na lístkové cesto

Na lístkové cesto používame iba maslo, rastlinné tuky nie sú vhodné. Cesto spracovávame vždy v chlade a čo najrýchlejšie. Pri vaľkaní si dávame pozor, aby sme ho nepotrhali. Koláče z cesta vkladáme do vyhriatej rúry a v priebehu prvej minúty rúru neotvárame.

S maslom i so smotanou

Ak chcete pripraviť chutný dezert, dajte prednosť živočíšnemu tuku a smotane pred ich rastlinnými alternatívami. Sú síce o niečo drahšie, ale chuť je neporovnateľná. Čím je produkt (maslo, smotana) tučnejší, tým lahodnejší je pokrm. Vyhnite sa však stužovačom.

Šľahajte ručne

Aby vám šľahačka na dezerte vydržala dlhšie, vyšľahajte ju ručne. Ručný šľahač do nej bublinky vzduchu vháňa pomalšie, preto vydrží dlhšie. Zároveň ju však nešľahajte pridlho, aby sa nezrazila. Opäť platí, že šľahačka zo živočíšneho tuku je podstatne chutnejšia.

debata chyba
Viac na túto tému: #múčnik #dezert #sladkosti #pochúťka

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...