Šikovné triky do kuchyne: Aj o tom, ako vyslobodiť dezert

Aby pečenie sladkostí prinášalo potešenie a výsledok bol chutný.

28.07.2013 14:00
pečenie, príprava dezertov, pomôcky na pečenie Foto:
Namiesto bieleho cukru môžete vyskúšať rôzne druhy sirupov.
debata

Rúru nepredhrievať

Pri pečení piškótového cesta nesmie byť rúra predhriata a po upečení sa nesmie cesto ihneď vyťahovať z rúry. Piškótová roláda sa pri stáčaní nebude lámať, ak pri príprave zmiešame múku v pomere 1:1 so škrobovou múčkou. Keď do piškótového cesta pridáme väčšie množstvo tekutiny, musíme použiť aj prášok do pečiva.

Ako vyslobodiť dezert

Keď chceme vybrať z formy želé dezert, okraje dezertu vo forme opatrne oddelíme širokým nožom a formu na niekoľko sekúnd ponoríme do teplej vody. Vyberieme ju, trochu potrasieme a na vrch formy položíme prevrátený tanier alebo tácku. Rýchlym pohybom dezert prevrátime na tanier a formu odložíme.

Skúste sirupy

Namiesto bieleho cukru treba z času na čas vyskúšať rôzne druhy sirupov, napríklad ryžový alebo pšeničný, skvelú sladkú chuť dodá múčnikom aj javorový alebo agáve sirup. Biely cukor berie telu energiu, ničí zdravú črevnú mikroflóru, vytvára prostredie pre zápaly a odoberá z tela minerálne látky a živiny.

Droždie má byť čerstvé

Najčastejšie kupujeme droždie balené po malých kockách. Niekedy sa však dá kúpiť vážené droždie. Vždy pritom dbajte na čerstvosť. Čerstvé droždie sa nedrobí, nemá trhliny a celkovo neprejavuje známky vyschnutia. Doma ho potom skladujte v chladničke pri teplote do 10 stupňov.

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #múčnik #dezert #rady

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....