Rúru nepredhrievať
Pri pečení piškótového cesta nesmie byť rúra predhriata a po upečení sa nesmie cesto ihneď vyťahovať z rúry. Piškótová roláda sa pri stáčaní nebude lámať, ak pri príprave zmiešame múku v pomere 1:1 so škrobovou múčkou. Keď do piškótového cesta pridáme väčšie množstvo tekutiny, musíme použiť aj prášok do pečiva.
Ako vyslobodiť dezert
Keď chceme vybrať z formy želé dezert, okraje dezertu vo forme opatrne oddelíme širokým nožom a formu na niekoľko sekúnd ponoríme do teplej vody. Vyberieme ju, trochu potrasieme a na vrch formy položíme prevrátený tanier alebo tácku. Rýchlym pohybom dezert prevrátime na tanier a formu odložíme.
Skúste sirupy
Namiesto bieleho cukru treba z času na čas vyskúšať rôzne druhy sirupov, napríklad ryžový alebo pšeničný, skvelú sladkú chuť dodá múčnikom aj javorový alebo agáve sirup. Biely cukor berie telu energiu, ničí zdravú črevnú mikroflóru, vytvára prostredie pre zápaly a odoberá z tela minerálne látky a živiny.
Droždie má byť čerstvé
Najčastejšie kupujeme droždie balené po malých kockách. Niekedy sa však dá kúpiť vážené droždie. Vždy pritom dbajte na čerstvosť. Čerstvé droždie sa nedrobí, nemá trhliny a celkovo neprejavuje známky vyschnutia. Doma ho potom skladujte v chladničke pri teplote do 10 stupňov.