Máte radi aspik? Na sviatky ho pripravuje aj Petra Bernasovská a hovorí: Výborne vyzerá aj chutí. Inšpirujte sa

Známa moderátorka vyrastala v Petržalke. Ako vyzerali jej veľkonočné sviatky v detstve?

16.04.2025 11:00
Petra Bernasovska Foto:
Moderátorka Petra Bernasovská.
debata (1)

„V našom paneláku bývala asi štvrtina triedy. Ale vôbec to tam nevyzeralo ako na dedine. Chlapci sa hanbili chodiť polievať, navyše moja mama bola učiteľka na našej škole. Takže k nám žiadni spolužiaci polievať neprišli, asi sa báli. Alebo som nebola v kurze,“ spomína so smiechom Bernasovská.

zväčšiť Petra Bernasovská s manželom  na premiére filmu... Foto: CinemArt
Petra Bernasovská Petra Bernasovská s manželom na premiére filmu Buko v Bratislave.

Hoci zvyčajne trávi sviatky doma s rodinou, tento rok bude Veľká noc celkom iná. „Urobíme prvýkrát zmenu. Ideme s priateľmi na loď do Chorvátska. Každý deň budeme kotviť na inom mieste a pozrieme si viacero krásnych chorvátskych mestečiek. Veľmi sa na to teším, ešte som takúto niekoľkodňovú plavbu nezažila. Hádam sa aj niečo priučím, pretože mojim snom je spraviť si kapitánsky kurz,“ prezradila svoje najbližšie plány.

Hana Rapantová. Čítajte viac 'Velikonoční bába' k sviatkom Hany Rapantovej patrí od detstva. Jedna ingrediencia ich rodinného receptu ale prekvapí

V televízii a rozhlase sa pracuje aj počas sviatkov a svoje o tom vie aj ona. Pracovne v minulosti netrávila iba Veľkú noc. „Aj Vianoce. Dá sa to zvládnuť. Je to zvyčajne veľmi príjemné vysielanie. Každý donesie nejaké dobrotky, na Vianoce aj malé darčeky, všetci máme trochu slávnostnejšiu náladu. A výhodou je, že technike v štúdiu neprospieva voda, takže sa nikto neodváži prísť s polievaním.“

Oľga Konečná Čítajte viac Babka našla v časopise recept na 'mraky'. Bolo to veľké a vlnité. Túto spomienku na sviatky nosí Oľga Konečná v mysli dodnes

Sviatky sa pre mnohých spájajú aj s dobrým jedlom, výnimkou nie je ani Bernasovská. Jej obľúbený recept na sviatky? „Robievam aspik – šunkové rolky plnené šľahačkou alebo tvarohom s chrenom. Navrstvia sa na to nakrájané vajíčka na tvrdo, uvarená mrkva, hrášok, kyslé uhorky a zalejem to želatínou z vývaru, ktorý ochutím vodou z kyslých uhoriek. Nechám to stuhnúť v chladničke. Výborne to vyzerá aj chutí,“ dodáva.

Recept na domáci aspik nájdete tu.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #Veľká noc

+ Na slnku síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo vašej finančnej...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...