„V našom paneláku bývala asi štvrtina triedy. Ale vôbec to tam nevyzeralo ako na dedine. Chlapci sa hanbili chodiť polievať, navyše moja mama bola učiteľka na našej škole. Takže k nám žiadni spolužiaci polievať neprišli, asi sa báli. Alebo som nebola v kurze,“ spomína so smiechom Bernasovská.
Hoci zvyčajne trávi sviatky doma s rodinou, tento rok bude Veľká noc celkom iná. „Urobíme prvýkrát zmenu. Ideme s priateľmi na loď do Chorvátska. Každý deň budeme kotviť na inom mieste a pozrieme si viacero krásnych chorvátskych mestečiek. Veľmi sa na to teším, ešte som takúto niekoľkodňovú plavbu nezažila. Hádam sa aj niečo priučím, pretože mojim snom je spraviť si kapitánsky kurz,“ prezradila svoje najbližšie plány.

V televízii a rozhlase sa pracuje aj počas sviatkov a svoje o tom vie aj ona. Pracovne v minulosti netrávila iba Veľkú noc. „Aj Vianoce. Dá sa to zvládnuť. Je to zvyčajne veľmi príjemné vysielanie. Každý donesie nejaké dobrotky, na Vianoce aj malé darčeky, všetci máme trochu slávnostnejšiu náladu. A výhodou je, že technike v štúdiu neprospieva voda, takže sa nikto neodváži prísť s polievaním.“

Sviatky sa pre mnohých spájajú aj s dobrým jedlom, výnimkou nie je ani Bernasovská. Jej obľúbený recept na sviatky? „Robievam aspik – šunkové rolky plnené šľahačkou alebo tvarohom s chrenom. Navrstvia sa na to nakrájané vajíčka na tvrdo, uvarená mrkva, hrášok, kyslé uhorky a zalejem to želatínou z vývaru, ktorý ochutím vodou z kyslých uhoriek. Nechám to stuhnúť v chladničke. Výborne to vyzerá aj chutí,“ dodáva.
Recept na domáci aspik nájdete tu.