„To je môj dream džob, vysnívaná práca,“ reagovala Petra na otázku, či sa jej pečenie a porotcovanie ešte nezunovalo. Po štvrtej sérii už tvorcovia totiž ohlásili piatu a Tóthová potvrdila, že bude jej súčasťou. Už teraz sa zamýšľa nad tým, čo vymyslieť pre nových súťažiacich. Páči sa jej, že to je tímová práca – spolupracuje s kolegyňou Jožkou Zaukolcovou a dvoma ďalšími dámami. Pri nakrúcaní potom spoznáva nových ľudí a je nadšená tým, ako ju dokážu neustále prekvapovovať. „Či ma ohúrili? Mnohokrát, naozaj, ani to neviem spočítať,“ vysvetlila s nadšením dáma, ktorá sa pre pečenie rozhodla po tom, ako vo Venezuele ochutnala marakujový tart.

„Upiekla som ho potom aj vo vlastnej kaviarni a myslím si, že konzistenciou som sa mu priblížila. Ale viete, marakuja na Slovensku nikdy nebude chutiť tak, ako tá vo Venezuele,“ uviedla v relácii Ide o nás, kde tiež odkázala divákom a fanúšikom sladkej kuchyne, aby nehľadali konkrétne miesta, ale skôr ochutnávali lokálne dezerty a koláče. Kamkoľvek sa do sveta vyberú.

Tóthová ho obletela skoro celý. Ako letuška, ktorá pracovala v Dubaji, už zbierala sladké recepty a odkladala si ich. Keď objavila svoju vášeň pre pečenie, ponorila sa do nej naplno. Má množstvo kurzov, neustále sa vzdeláva, snaží sa dostať ku koreňom dezertov. Možno aj preto, že je ženou, ktorá vyštudovala tri vysoké školy. Prečo však nakoniec vyhralo pečenie? „Myslím si, že som sa hľadala. Ale ani jednu vysokú školu neľutujem, práve naopak – myslím si, že každé vzdelávanie nám niečo dáva a formuje nás,“ komentovala vo vianočnom špeciáli Ide o nás.

Ju sformovali aj zlyhania, podotkla následne. Či už napríklad to, že mala vlastnú kaviareň a neskôr ju musela zatvoriť, alebo rôzne prekážky na ceste k pozícii uznávanej televíznej cukrárky a knižnej autorky. Mimochodom, novú knihu Upečme si sviatky priniesla aj so sebou. Objavujú sa v nej recepty, ktoré sú jednoduché a praktické, množstvo vychytávok a trikov. „Nepotrebujem ľudí uhnať, aby piecť prestali. Snažím sa v nich lásku k pečeniu prebudiť,“ vysvetlila svoj postoj.
V relácii sme sa dozvedeli aj vianočný recept, alebo niekoľko dôležitých trikov pri pečení, nevynechali sme pikošky z Pečie celé Slovensko, no zhovárali sme sa najmä o Petre, jej živote či postojoch. Viac si pozrite v našej novej a poslednej tohtoročnej epizóde Ide o nás. Nájdete ju vyššie.