Studenkovej, Majeskej, Dubayovej...? Ktorej herečke pristane návrat do minulosti v Dunaji najlepšie?

Do obdobia začiatku 2. svetovej vojny sa pred kamerami preniesli televízne stálice ako Zdena Studenková, Monika Hilmerová, Kristína Svarinská či Petra Polnišová, ale aj celkom nové televízne tváre.

12.05.2023 09:00
studenková-koláž Foto:
Zľava: Jana Majeská, Zdena Studenková a Petra Dubayová v seriáli Dunaj, k vašim službám.
debata (1)

Seriál Dunaj, k vašim službám sa u divákov teší veľkej popularite. Markíza aktuálne vysiela jeho druhú sériu a svoje veľké úlohy pred kamerami zohrávajú aj viac či menej známe herečky. Do obdobia začiatku 2. svetovej vojny sa tak preniesli televízne stálice ako Zdena Studenková, Monika Hilmerová, Kristína Svarinská či Petra Polnišová.

Jana Majeská v seriáli Dunaj, k vašim službám.
Zdena Studenková v seriáli Dunaj, k vašim...
+20Kristína Svarinská v seriáli Dunaj, k vašim...

Tvorcovia však dali šancu aj neopozeraným tváram a výrazné úlohy zverili herečkám ako Lesana Krausková (stvárňuje postavu predavačky a návrhárky Aleny Valentovej) Petra Dubayová (hrá speváčku a predavačku Evu Dušekovú), Ráchel Šoltésová (stvárňuje postavu predavačky Kristíny Bognárovej) a ďalšie.

zväčšiť Zľava: Barbora Andrešicová a Sarah Arató  v... Foto: Markíza
Barbora Andrešicová a Sarah Arató Zľava: Barbora Andrešicová a Sarah Arató v seriáli Dunaj, k vašim službám.

So seriálom s nádychom čias minulých idú ruka v ruke aj premeny herečiek – kostyméri aj vizážisti museli prispôsobiť ich vzhľad obdobiu, v ktorom sa seriál odohráva. Zaujmú typické účesy či modely žien z vyššej spoločenskej triedy, ktoré predstavujú herečky Zdena Studenková, Sarah Arató či Barbora Andrešicová.

zväčšiť Jana Majeská ako Helga v seriáli Dunaj, k vašim... Foto: Markíza
majeská Jana Majeská ako Helga v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Výraznú postavu po boku Jána Koleníka (nemecký vojenský pridelene Walter Klaus) stvárňuje herečka Jana Majeská. Postava jeho manželky Helgy, dámy z vyššej spoločnosti, jej umožňuje pred kamerami striedať jednu spoločenskú róbu za druhou. Prehliadku večerných modelov šiat sme pred kamerami videli aj vďaka už spomínanej Dubayovej, ktorá je seriálovou milenkou Koleníka a zároveň speváčkou v kabarete.

Hlasujte za herečku, ktorej návrat do čias minulých pristane najlepšie.

zväčšiť Zľava: K. Svarinská, M. Hilmerová, P. Dubayová... Foto: Peter Zakovic
dunaj, dunaj k vašim službám, Zľava: K. Svarinská, M. Hilmerová, P. Dubayová a L. Krausková.

O čom je seriál Dunaj, k vašim službám? Píše sa rok 1939 a podobne ako všetky veľké európske mestá už aj Bratislava má svoj moderný obchodný dom. Osudy ľudí s ním spätých rozpráva seriál, ktorého dej je zasadený do komplikovanej doby vyhlásenia slovenského štátu, kedy Slovensko síce vstupuje do svojej samostatnej existencie, prakticky sa však stáva vazalom nacistického Nemecka. Na pozadí týchto historických okolností sa odohrávajú osudy jednotlivých postáv – majiteľov a zamestnancov obchodného domu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdena Studenková #Petra Dubayová #seriál Dunaj k vašim službám

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...