Francúzku s dokonalejšou tvárou svet nepozná! Laetitia Casta má 45, takto sa menila rokmi

Sú to práve drobné nedokonalosti, ktoré robia modelku výnimočnou, tvrdí slávna Korzičanka Laetitia Casta.

11.05.2023 11:00
Laetitia Casta Foto:
Premeny krásnej Laetitie Casta - blondínka aj brunetka.
debata

Je jednou z modeliek, ktoré s úspechom dobyli aj svet strieborného plátna. Francúzka Laetitia Casta, narodená 11. mája 1978, fascinuje dokonalou tvárou, v ktorej sa snúbi detská krehkosť aj nezávislosť. Svojho času patrila k najúspešnejším modelkám sveta, k jej prestížnym kampaniam patrili L'Oréal, Dior a Chanel. Napriek svojej subtílnej postave, nesmelosti a uzavretosti si dokázala vydobyť rešpekt. Na plátne začínala v legendárnom Asterixovi, dnes má na konte takmer tri desiatky filmových a televíznych titulov, vyskúšala si aj filmovú réžiu.

zväčšiť Premeny krásnej Laetitie Casta - rok 1999. Foto: SHUTTERSTOCK
Laetitia Casta Premeny krásnej Laetitie Casta - rok 1999.

Laetitia Casta, obľúbená múza francúzskeho módneho návrhára Yvesa Saint-Laurenta, sa vďaka svojim výrazným tvarom uplatnila v mnohých reklamách na bielizeň a tiež stála modelom pre bustu Marianne, čo je jeden zo symbolov Francúzskej republiky. Objavila sa na viac ako 100 titulných stranách časopisov vrátane Rolling Stone a kalendára Pirelli. Bola tvárou parfumu Ralpha Laurena Notorious.

zväčšiť Laetitia Casta v roku 2021. Foto: Profimedia
Laetitia Casta Laetitia Casta v roku 2021.

Sama pritom tvrdí, že jej úspech bol založený na tom, že sa nepodvolila diktátu, nenechala si vyrovnať a vybieliť zuby a nesnažila sa chudnúť, len aby sa podobala na ďalšie modelky. "Sú to práve drobné nedokonalosti, ktoré robia modelku výnimočnou. Dokonalosť je nudná,“ vyhlásila Korzičanka, ktorá v devätnástich patrila aj medzi hviezdy Victoria's Secret.

Premeny krásnej Laetitie Casta - rok 2011.
Premeny krásnej Laetitie Casta - rok 2012.
+6Premeny krásnej Laetitie Casta - rok 1999.

Vo filme začala rolou krásnej Falbaly v úspešnej filmovej verzii komiksu Asterix v roku 1999, jej výkon však francúzski kritici znosili pod čiernu zem. „Nebrala som sa vážne a robila som to, aby som sa bavila,“ uviedla v rozhovore. V televízii sa prvýkrát objavila v trojdielnom seriáli Modrý bicykel, milostnom príbehu z 2. svetovej vojny, uvedenom v roku 2000.

„Chcem sa vyvíjať a púšťať sa do umeleckých projektov,“ zverila sa vtedy francúzskemu denníku. „V prostredí módy sa pohybujem od 15 rokov a nechcem sa stať v štyridsiatich rokoch modelkou vo výslužbe. Mám šťastie, že mám ponuky na skutočné úlohy,“ prezradila vtedy. Na divadelných doskách debutovala v roku 2004 titulnou rolou v hre Ondine spisovateľa Jeana Giraudouxa.

V roku 2010 stvárnila hereckú legendu Brigitte Bardotovú v životopisnom filme Serge Gainsbourg: Heroický život. K zaujímavým titulom jej filmografie patrí bulharsko-švédska romantická snímka Ostrov z roku 2011, kde Casta stvárnila priateľku muža bulharského pôvodu. A tiež napríklad americko-poľský thriller Smrteľné lži z roku 2012 s Richardom Gereom a Susan Sarandonovou v hlavných rolách.

V roku 2012 získala rytiersku hodnosť Rádu umenia a literatúry. V roku 2016 predstavila v rámci Týždňa kritiky na Filmovom festivale v Cannes svoj režisérsky debut, krátkometrážny snímok Vo mne.

S fotografom Stéphanom Sednaouim má dcéru Sahteene narodenú v roku 2001. Potom žila desať rokov s talianskym hercom Stefanom Accorsim. Majú syna Orlanda narodeného v roku 2006 a dcéru Aténu, narodenú v roku 2009. V roku 2015 sa jej partnerom stal herec Louis Garrel, za ktorého sa vydala o dva roky neskôr.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Laetitia Casta #modelka #Francúzko

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....