Rivalita medzi slovenskými kuchármi? Bude vždy, hovorí hviezda relácie Na nože. Ale závidieť si nie je čo

Televízna šou Na nože sa na obrazovke Markízy stretla s veľkým úspechom a záujmom divákov. Jej záverečná časť trhla všetky rekordy v doterajšej sledovanosti.

30.03.2023 14:30
Martin Novák v televíznej šou Na nože Foto:
Šéfkuchár Martin Novák v televíznej šou Na nože.
debata

Asi neprekvapí, že šéfkuchár Martin Novák, ktorý v programe Na nože navštívil niekoľko reštaurácií na Slovensku a snažil sa im pomôcť vyriešiť kopiace sa problémy, sa vráti znovu. Televízia zo Záhorskej Bystrice už spustila kastingovú výzvu pre nové reštaurácie na Slovensku, aby sa prihlásili do druhej série sledovanej relácie.

Martin Novák v televíznej šou Na nože Čítajte viac Šéfkuchár Novák: Keď príde prezidentka, aj kuchyňu nám obsadia ochrankári

Novák je pritom vyznávačom hesla, že si treba pomáhať a platí to aj v gastro-biznise. Povedal to aj pred pár týždňami počas návštevy relácie Ide o nás v TV Pravda. Na otázku, či medzi úspešnými šéfkuchármi nefunguje rivalita, však odpovedal súhlasne.

Video

VIDEO: Rozhovor so šéfkuchárom Martinom Novákom zo šou Na nože.

„Nemáme žiaden extra problém, každý si hľadí svojho. Ale rivalita je vždycky. To ťa posúva a to musí byť. Ale nezávidíš kolegovi, či robil o toľko a toľko viac,“ uviedol Novák v relácii. Podľa neho je aj slovenský gastronomický trh špecifický.

„Je rozdiel medzi reštauráciou a hotelovou reštauráciou. Je rozdiel, ak niekto urobí vo štvrtok, piatok, sobotu po štyridsať ľudí a keď máte – ako my niekedy v hoteli – tak extrémne veľa práce, že sa nemáme ísť pomaly kedy vyspať. Niet čo závidieť. Niekto má krajšiu reštauráciu, niekto menej. Niekto sa hrá s úpravou a servírovaním jedla, niekto až tak nie. Ale toho, kto ponúka kvalitu, si nájde klientela,“ myslí si známy šéfkuchár.

na nože, Čítajte viac Jeden úspech za druhým: Táto šou prekonáva týždeň, čo týždeň samú seba

„Ak vám chodia ľudia do reštaurácie a sú spokojní s vaším jedlom, môžete si povedať, že ste úspešní. Keď sa uživíte, užívite svoj tím a keď máte úspešný produkt, to je všetko, čo potrebujete. Či sa darí niekomu viacej, alebo mne lepšie, to sú už také banality. Treba si pomôcť,“ dodal Martin Novák.

Celú epizódu, ktorá sa venovala slovenskému gastrobiznisu, si môžete pozrieť vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #jedlo #šéfkuchár #Martin Novák #gastro

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...