Asi neprekvapí, že šéfkuchár Martin Novák, ktorý v programe Na nože navštívil niekoľko reštaurácií na Slovensku a snažil sa im pomôcť vyriešiť kopiace sa problémy, sa vráti znovu. Televízia zo Záhorskej Bystrice už spustila kastingovú výzvu pre nové reštaurácie na Slovensku, aby sa prihlásili do druhej série sledovanej relácie.
Čítajte viac Šéfkuchár Novák: Keď príde prezidentka, aj kuchyňu nám obsadia ochrankáriNovák je pritom vyznávačom hesla, že si treba pomáhať a platí to aj v gastro-biznise. Povedal to aj pred pár týždňami počas návštevy relácie Ide o nás v TV Pravda. Na otázku, či medzi úspešnými šéfkuchármi nefunguje rivalita, však odpovedal súhlasne.
VIDEO: Rozhovor so šéfkuchárom Martinom Novákom zo šou Na nože.
„Nemáme žiaden extra problém, každý si hľadí svojho. Ale rivalita je vždycky. To ťa posúva a to musí byť. Ale nezávidíš kolegovi, či robil o toľko a toľko viac,“ uviedol Novák v relácii. Podľa neho je aj slovenský gastronomický trh špecifický.
„Je rozdiel medzi reštauráciou a hotelovou reštauráciou. Je rozdiel, ak niekto urobí vo štvrtok, piatok, sobotu po štyridsať ľudí a keď máte – ako my niekedy v hoteli – tak extrémne veľa práce, že sa nemáme ísť pomaly kedy vyspať. Niet čo závidieť. Niekto má krajšiu reštauráciu, niekto menej. Niekto sa hrá s úpravou a servírovaním jedla, niekto až tak nie. Ale toho, kto ponúka kvalitu, si nájde klientela,“ myslí si známy šéfkuchár.
Čítajte viac Jeden úspech za druhým: Táto šou prekonáva týždeň, čo týždeň samú seba„Ak vám chodia ľudia do reštaurácie a sú spokojní s vaším jedlom, môžete si povedať, že ste úspešní. Keď sa uživíte, užívite svoj tím a keď máte úspešný produkt, to je všetko, čo potrebujete. Či sa darí niekomu viacej, alebo mne lepšie, to sú už také banality. Treba si pomôcť,“ dodal Martin Novák.
Celú epizódu, ktorá sa venovala slovenskému gastrobiznisu, si môžete pozrieť vyššie.