Princezná Eugenie o svojom malom synovi: Bude aktivista

Vo februári 2021 sa stala princezná Eugenie (32) mamou syna Augusta, ktorého porodila svojmu manželovi, Jackovi Brooksbankovi (36).

26.01.2023 09:30
eugenie Foto:
Princezná Eugenie, jej manžel Jack Brooksbank a ich syn August.
debata

Len v utorok oznámila britská princezná svetu krásnu novinku – v lete sa z nej stane dvojnásobná mama – viac tu. Svoj súkromný život však dvojica drží mimo médií, len výnimočne Eugenie prehovorí o rodine či synovi. Verejnosť malého Augusta nevidí veľmi často, naposledy sa tak stalo počas osláv platinového výročia kráľovnej Alžbety II. v júni minulého roka. Na Svetovom ekonomickom fóre v Davose však 32-ročná žena prezradila, ako veľmi ju zmenilo materstvo.

Britain Platinum Jubilee Čítajte viac Spokojná kráľovná a po jej boku? Na balkóne Buckinghamského paláca len tí najvernejší - dokonalá Kate, William a ich deti

„Každým rozhodnutím myslím na Augusta,“ povedala a zároveň dodala, že po jeho narodení sa začala ešte viac zaujímať o ochranu klímy a životného prostredia. „Môj syn bude aktivistom, keď bude mať dva roky, takže o pár dní,“ opísala princezná Eugenie a dodala: „Každé rozhodnutie, ktoré teraz urobíme, musí byť dobré pre Augusta, pre to, čo neskôr uvidí a urobí a ako bude žiť svoj život,“ hovorí Eugenie o rozhodnutiach týkajúcich sa životného prostredia.

Jack Brooksbank Čítajte viac Člen britskej kráľovskej rodiny oslávil jeden rok! Princezná Eugenie zverejnila nové foto jej drobca

„Myslím si však, že aj ako matka sa zrazu úplne zmeníte, zmenia sa hormóny, všetko sa zmení.“ Eugenie priznala, že od Augustovho narodenia vidí svet inými očami. „Doma nemáme plasty, snažíme sa byť čo najviac bez plastov a vediem k tomu aj Augusta. Ale je to boj,“ vysvetľuje.

Aj keď sa snaží vidieť budúcnosť, čo sa životného prostredia týka, pozitívne, nie vždy sa je darí zbaviť sa pocitu frustrácie a pochmúrnosti. Princezná Eugenie sa už roky venuje životnému prostrediu. Keď v roku 2018 povedala „áno“ Jackovi Brooksbankovi, aj ich svadba sa niesla v znamení „bez plastov“. Od roku 2021 je veľvyslankyňou organizácie na ochranu morí Blue Marine Foundation.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Eugenie

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...