Rodáčka z Nitry si podmanila Česko ako seriálová lekárka aj sexi podobami! Šinkorová oslavuje 50, takto s ňou šiel čas

Patrí do skupiny Sloveniek, ktorým bola vlastná krajina primalá a tak sa vybrali k českým susedom. Svoje jubileum oslavuje Daniela Šinkorová ako jedna zo známych muzikálových a televíznych herečiek.

28.12.2022 10:00
Daniela Šinkorová Foto:
Herečka Daniela Šinkorová a slávnostná premiéra predstavenia Čas růží v roku 2017.
debata

Daniela Šinkorová sa narodila 28. decembra 1972 v Nitre a jej kontakt s umením prišiel už v detstve. Šinkorovej mama totiž hrávala v bábkovom divadle a celkom prirodzene na predstavenia nosila aj vlastnú dcéru.

Vanessa Paradis Čítajte viac Svet očarila ako 14-ročná! Krehká Francúzka Vanessa Paradis má 50, takto s ňou šiel čas

Tmavovláska, u ktorej sa veľmi skoro prejavili pohybové aj hlasové vlohy, však vedela, že chce stáť na javisku a nie za ním. Najprv vyštudovala hudobno-dramatický odbor na konzervatóriu v Bratislave, k nemu potom pridala muzikálové herectvo na JAMU v Brne. Práve Česko sa stalo pre Šinkorovú aj krajinou, ktorá dala priestor jej talentu.

Herečka Daniela Šinkorová na finálovom programe...
Herečka Daniela Šinkorová a slávnostná premiéra...
+7Daniela Šinkorová a Tomáš Krejčíř na zábere z...

Daniela už v relatívne mladom veku zbierala ocenenia a úspechy kritiky na divadelných doskách – ako to však už býva, prelom v kariére a príchod väčšej popularity priniesla až televízia. V populárnej Ordinácii v ružovej záhrade si zahrala doktorku Gitu Petrovú. Objavila sa tiež v projekte Nemocnica na okraji mesta po dvadsiatich rokoch. Tieto úlohy vyniesli Šinkorovú do zoznamu populárnych hviezd českej hereckej scény – samozrejme, s prídavkom, ktorý vždy v susednom Česku zaberie – herečka so slovenským pôvodom.

zväčšiť Daniela Šinkorová a Tomáš Krejčíř na zábere z... Foto: Profimedia
Daniela Šinkorová Daniela Šinkorová a Tomáš Krejčíř na zábere z nakrúcania seriálu Ordinace v růžové zahradě - záber z roku 2005.

Posledné roky sa však Šinkorovej kariéra opäť viac vrátila a odohrávala na divadelných doskách, pričom experimentátorka s mnohými účesovými podobami a vyznávačka zdravého životného štýlu a cvičenia si vyskúšala aj také príležitosti ako bola účasť v súťažnej šou Stardance. Na obrazovkách ju diváci mohli vidieť naposledy v projekte Sestričky: Modrý kód.

Carla Bruni na zábere z roku 1994 Čítajte viac Jej krása fascinovala Lagerfelda aj Versaceho, získal (si) ju škandalózny prezident! Carla Bruni oslavuje 55

Svoju tvár a meno spojila viackrát aj so súťažnou anketou Muž roka, v ktorej sa objavila ako porotkyňa či moderátorka. V posledných rokoch pútala pozornosť aj odvážnejším a provokatívnejším módnym štýlom. Viac si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Daniela Šinkorová #Ordinácia v ružovej záhrade #jubileá hviezd

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...