A hoci miluje slovenskú kuchyňu a tradičné jedlá, obľúbila si aj exotiku. Počas života na Kube sa naučila vychutnať si dary mora, na krevety nedá dopustiť. „Ale napríklad aj chudé a lahodné králičie mäso, ktoré možno u nás nie je až také obľúbené, ja milujem. Doma ho pripravujem na veľa spôsobov, výborne chutí napríklad s gaštanmi,“ opísala (video recept).
Čas pred Vianocami je u nej spojený aj s pečením. „Mojou špecialitou sú makové koláče, ktoré som vždy pred sviatkami nosila do televízie, kolegovia si ich pýtali. Pripraviť ich je celkom fuška, ja ich robím bez mlieka, so sirupom a preto vydržia dlhšie, nevysychajú,“ prezradila. Počas sviatkov sa u nej doma podáva aj recept jej dobrej kamarátky, Gizky Oňovej. „Podľa jej receptu robím Štefanské kura, ktoré sa u nás podáva počas sviatkov, 26. decembra. Je senzačné, všetkým ho odporúčam.“

Ak sa chystá na návštevu, takisto vyťahuje povestné eso z rukáva. „Pre priateľov zvyknem robiť dezert, ktorý sa volá flan. Ide o karamelový zákusok typický pre Latinskú Ameriku. Počas ciest po svete sa nikdy nevyhýbala novým chutiam. "Vždy som si nechala poradiť od domácich, čo si dať, rada skúšam tradičné jedlá tej-ktorej krajiny.“ Prezrádza, že si rada listuje v knihe Mireille Guiliano s názvom „Prečo Francúzky nepriberajú“. „Sú tam neuveriteľné, ľahučké recepty pretkané jej zážitkami. V knihe som našla aj recept na pórovú polievku, vďaka ktorej schudnete kilo a pol počas víkendu, ak vydržíte jesť iba toto jedlo. Je to náročné, ale funguje to. Mám to vyskúšané,“ dodala na záver.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Španielska gaštanová polievka na Varecha.sk