Ak si žena viac užíva sex, hneď dostane negatívnu nálepku. Vagnerová novým filmom otvára vzťahové témy

Nevera je spoločensky prijateľnejšia, ale akonáhle poviete, že máte s partnerom otvorený vzťah, pozerajú sa na vás a hovoria si, bože, to je sodoma gomora, hovorí herečka Hana Vagnerová.

10.11.2022 00:00
debata (1)
Video

VIDEO: S herečkou a scenáristkou Hanou Vagnerovou o súčasných vzťahoch, o tom, ako spoločnosť vníma sexualitu, ako chybujeme v komunikácii s partnerom, ale tiež o tom, ako odhaduje vývoj vo vzťahoch v budúcnosti.

V novom filme Hranice lásky, ktorý prichádza aj do slovenských kín, stvárnila hlavnú rolu. Na snímke, ktorá sa zaoberá otvorenými vzťahmi – hranicami, ktoré máme a za ktoré už ísť nevieme – a ktorá otvára aj tému ženskej a mužskej sexuality, spolupracovala tiež ako scenáristka.

Hana Vagnerová Čítajte viac Herečka Hana Vagnerová: O ženskej sexualite sa hovorí málo

Pri písaní filmu si uvedomila mnoho limitov, ktoré v našich vzťahoch máme, pričom jedným z najväčších je práve komunikácia. Uvedomila si aj svoje vlastné komunikačné limity. „Myslím si, že to je niečo, na čom mám záujem pracovať. Nie je to úplne ľahká cesta. Je pre mňa zložité sa otvárať a komunikovať rýchlo tie emócie, ktoré sa vo mne odohrávajú. To je niečo, čo by som rada aj v mojom novom vzťahu zvládla,“ prezradila Vagnerová, ktorá je bezmála rok vo vzťahu s Francúzom Nicolasom.

zväčšiť Hlavnými protagonistami v novom filme Hranice... Foto: CINEMART
film Hranice lásky Hana Vagnerová a Matyáš Řezníček Hlavnými protagonistami v novom filme Hranice lásky sú Hana Vagnerová a Matyáš Řezníček.

V relácii Ide o nás sme sa s Hanou zhovárali o filme, ale tiež o jej vlastných pohľadoch, ako vníma českú a slovenskú spoločnosť, ako vidí súčasné vzťahy a ako vníma rozdiely v generačnom prežívaní lásky aj riešení konfliktov a kríz.

Podcastovú verziu rozhovoru z relácie Ide o nás si vypočujte tu

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Hana Vagnerová poukázala aj na stigmu ženskej sexuality v českých a slovenských končinách, alebo na to akí neprajní ľudia vedia byť, ak sa človek rozhodne vystúpiť z hlavného prúdu – či už ide o kariéru, alebo lásku. To všetko nájdete v novej epizóde relácie Ide o nás. Písaný rozhovor s Hanou Vagnerovou, ktorý robila redaktorka kultúrneho oddelenia Sofia Prétorová, nájdete aj vo štvrtkovom vydaní Pravda Magazínu a online na webe tu.

Herečka Hana Vagnerová bola na premiére filmu...
Herci z nového českého filmu Hranice lásky na...
+4Herečka Hana Vagnerová bola na premiére filmu...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #Sloboda #monogamia #komunikácia #Hana Vagnerová #Hranice lásky #otvorený vzťah

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...