Sestra Karin Majtánovej ponúka fekálnu transplantáciu

Sestry "Majtánovie" sme naposledy stretli na Dámskom večere s Karin Majtánovou, ktorý sa v predvečer októbra konal v kabarete Card Casina v Bratislave.

06.10.2022 11:40
sestry Majtanove Foto:
Sestry Karin Majtánová a Janette Čemická. Už sú preč tie časy, keď sa s deťmi aj so svojimi rodičmi tlačili v štvorizbovom byte.
debata

Karin si v rámci tejto akcie vždy pozýva rôznych hostí, s ktorými robí rozhovory a tentoraz bol hlavným hosťom večera Štefan Skrúcaný a jedným z hudobných hostí bol aj kubánsky spevák Lazaro, ktorý už dlho žije na Slovensku. V minulosti bol ženatý so Slovenkou Katkou, s ktorou má aj dcérku Sarah.

Lazaro a Karinina sestra Janette Čemická pôsobili aj po vyše roku partnerstva ako zaľúbený pár. Chodili spolu za ruky, a keď Lazaro spieval, jeho partnerka si ho svedomito nakrúcala na mobil. Mimochodom, Janette je molekulárna biologička a genetička, kedysi absolvovala Prírodovedeckú fakultu UK v Bratislave. Pracuje ako generálna riaditeľka IPPM, čo je Inštitút prediktívnej a personalizovanej medicíny v Topoľčanoch, v zdravotníckom zariadení, ktoré ponúka služby v oblasti zdravia črevného traktu a okrem iného ponúkajú aj tzv. fekálnu transplantáciu.

Sestry Karin Majtánová a Janette Čemická s... Foto: archív Karin Majtánovej
sestry Majtanove s partnermi Sestry Karin Majtánová a Janette Čemická s partnermi. Zľava: kubánsky spevák Lazarito a jeho partnerka Janette, Karin a jej manžel Peter.

„Spomínam si, ako sa doma rozhodovalo, kam si Janette napíše prihlášku na vysokú školu a mama plakala, keď si nechcela napísať medicínu,“ hovorí o sestre Karin Majtánová. „Otec ju zobral vedľa a napokon jej povedal, nech si do prihlášky napíše, čo chce. Ruku na srdce, dnes možno aj trošku ľutuje, že na tú medicínu nešla, tak ako aj ja to ľutujem, že nie som lekárka. Pretože to máme obe akosi v krvi,“ smeje sa Karin, ktorá sa živí moderovaním. „Plníme si to však na našich deťoch, pretože moja dcéra Kajka je už lekárkou a sestrina dcéra práve začína študovať medicínu.“

Sestry si boli vždy veľmi blízke. Keď Janette mala syna, Karin do dvoch rokov porodila dcéru Kaju. Potom obe jedenásť rokov nemali druhé dieťa. Následne Janette mala po synovi ako ďalšie dieťa v poradí dcéru a Karin zas do dvoch rokov po sestre porodila syna.

Sestry Karin Majtánová a Janette Čemická.... Foto: archív Karin Majtánovej
sestry Karin Majtánová a Janette Čemická Sestry Karin Majtánová a Janette Čemická. Podobajú sa?

„My ich voláme staré deti a malé deti, hoci nikto z nich nie je ani starý a už dávno ani malý. Neskutočne si rozumejú. Kedysi sme bývali v štvorizbovom byte u našich rodičov všetci pohromade, sestra s manželom a jedným dieťaťom v jednej izbe, ja som sa vrátila koncom deväťdesiatych rokov po nevydarenom vzťahu s malou Kajou do druhej izby. Ešte tam bývali naši a na zimu sme brávali k sebe babinu. Veľká komunita s jedným záchodom a jednou kúpeľňou. Aj preto sú sestrin syn Tibor a moja dcéra Kaja dodnes ako brat a sestra. Keď som chodila na vysokú, sestra bola ešte na materskej a starala sa aj o moju dcéru. Nech sa ľudia postavia hoci aj na mihalnice, ale poznám málo súrodeneckých párov, ktoré majú taký výnimočný vzťah ako my. My cítime aj na diaľku, ak je jedna alebo druhá chorá.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sestry #Karin Majtánová #Janette Čemická #fekálna transplantácia

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...