Jej slávny výrok o šarme na ňu sedí aj dva roky pred 90-kou! Oslávenkyňa Sophia Loren na červených kobercoch

Za svoju kariéru sa stihla temperamentná Talianka objaviť vo viac ako stovke filmov v kinách či televízii. 20. septembra oslavuje neuveriteľných 88 rokov, červeným kobercom sa nevyhýba ani v tomto pokročilom veku.

20.09.2022 14:00
sophia 20144 Foto:
Herecká legenda Sophia Loren v roku 2014.
debata (1)

A stále dokazuje, že divou zostáva aj po 80-ke, na podujatia Sophia Loren prináša noblesu a šarm, ktoré sa jej držia celé desaťročia.

Herecká legenda Sophia Loren v roku 2021 počas...
Herecká legenda Sophia Loren v roku 2009.
+4Herecká legenda Sophia Loren v roku 2014.

Naposledy sa pred objektívmi objavila v roku 2021, kedy si zbožňovaná hviezda symbolicky prevzala kľúče od mesta Florencia. Na slávnostné podujatie zvolila elegantný biely nohavicový kostým, ktorý doplnila výrazným zlatým náhrdelníkom a takisto náušnicami. Tvár jej zdobili okuliare a rozpustené vlasy jej lemovali tvár.

zväčšiť Herecká legenda Sophia Loren v roku 2021 počas... Foto: Profimedia
614392255 Herecká legenda Sophia Loren v roku 2021 počas slávnostného podujatia vo FLorencii.

Držiteľka Oscara sa stále pýši peknou postavou, ktorá jej dovoľuje siahnuť po modeloch, ktoré na slávnej dáme pôsobia neuveriteľne šik aj dva roky pred okrúhlou 90-kou. Aj to je dôvod, prečo stále patrí k žiarivým divám červených kobercov – či už to bolo počas sledovaného festivalu v Benátkach v roku 2009 či počas newyorského festivalu Tribecca v roku 2014, alebo v tom istom roku na červenom koberci v Cannes. V roku 2019 poctila svojou prítomnosťou Southampton, kde sa zúčastnila krstu luxusnej lode. Jej premeny na červených kobercoch si pozrite v našej galérii (vyššie).

72896166 Čítajte viac Kráľovná Letizia má 50! Ako novinárka očarila španielskeho princa, dnes je z nej obdivovaná kráľovná! Tu je jej cesta časom

Vďaka svojmu pôvabu, ale aj ľudskému rozmeru a prirodzenosti sa stala herečka symbolom talianskej krásy a dodnes býva označovaná za najkrajšiu či najpríťažlivejšiu Talianku všetkých čias. Jeden z jej známych výrokov o kráse znie: „Šarm je tá neviditeľná súčasť krásy, bez ktorej nemôže byť nikto skutočne krásny.“ Hviezda filmov ako Horalka, Manželstvo po taliansky či Cid je jasným dôkazom tohto jej obľúbeného výroku.

zväčšiť Herecká legenda Sophia Loren v roku 2009. Foto: SHUTTERSTOCK
sophia 2009 Herecká legenda Sophia Loren v roku 2009.

Sophia Loren, vlastným menom Sofia Scicolone, sa narodila 20. septembra 1934 v Ríme ako nemanželské dieťa do chudobnej rybárskej rodiny. Štíhla dievčina s prezývkou Špáradlo trávila detstvo a dospievanie v mestečku Pozzuoli, kde zažila aj krušné chvíle spojené s vojnou, keď sa obyvatelia museli skrývať v železničnom tuneli pred bombardovaním – viac o živote a kariére herečky si prečítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sophia Loren

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....