OBRAZOM: Dievčatko s ponožkou, mladá vojačka, zamilovaná kráska - 21 podôb Alžbety II., kým sa stala kráľovnou

Jej život bol od narodenia pod drobnohľadom. Médiá mapovali jej život už pri odchode z pôrodnice a pokračovali až do jej skonania.

09.09.2022 09:47
spomienky, minulosť, kráľovná Alžbeta II.... Foto:
Záber z roku 1933: Princezná Alžbeta si upravuje ponožku pri jej príchode do priestorov Olympie v Londýne.
debata (7)

Dcéra kráľa Juraja VI. sa stala panovníčkou Veľkej Británie a krajín Commowealthu v roku 1952, jej život plnil stránky médií však už dávno predtým. Ako staršia z dvoch dcér hlavy britskej monarchie bola v hľadáčiku fotoaparátov aj kamier, absolvovala všetky oficiálne udalosti a každodenný chod v zmysle tradícií sa snažila ona (a najmä jej rodina) dodržiavať aj v ťažkých časoch druhej svetovej vojny.

Kráľovná Alžbeta II. Čítajte viac Kráľovná farieb, vzorov, dúhová Alžbeta II. - panovníčka, ktorá bola módnou ikonou: Pozrite si jej NAJ podoby

Alžbetu ešte ako princezná zvečnili fotografi ako štvorročné dievčatko s barlami, roztomilú školáčku, ktorá mieri do divadla a bez ostychu si upraví ponožku, keď vystúpi z kráľovskej limuzíny. Bola dieťaťom, ktoré si užívalo aj také bežné momenty ako bola hra s domácimi miláčikmi či prezliekanie sa do kostýmov na maškarnom plese. Bola plachou tínedžerkou, ktorá milovala kone a ktorá sa postupne zoznamovala s povinnosťami štátnickými.

zväčšiť Záber z roku 1947: Princezná Alžbeta a jej... Foto: SITA/AP
spomienky, minulosť, kráľovná Alžbeta II. predtým, ako sa stala kráľovnou Záber z roku 1947: Princezná Alžbeta a jej snúbenec Philip Mountbatten prichádzajú na slávnostnú večeru v priestoroch Caledonian Hotel v Edinburghu.

Predtým, než sa stala kráľovnou bola aj mladou ženou, ktorá túži po láske a ktorá ju našla v náručí Philipa Mountbattena, neskôr princa Philipa. Zábery zachytili princeznú Alžbetu, ktorá ako krásna Popoluška mierila na slávnostný banket v Edinburghu či ako šťastnú snúbenicu, keď ju v roku 1947 mohol Philip konečne (Alžbeta musela dovŕšiť 21. narodeniny) požiadať o ruku.

Princ Harry Čítajte viac Ponáhľali sa, osud rozhodol inak: Princ Harry už babičku kráľovnú nestihol! Načas neprišiel ani jeho brat William

Pestrý archív týchto záberov nájdete v našej galérii. Naozaj stojí za to preklikať si ju a poznať podoby najslávnejšej panovníčky, aké ste možno nikdy nevideli.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #princezná #spomienky #detstvo #kráľovná Alžbeta II. #tínedžerka

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....