Titul bohyne červených kobercov jej zaslúžene patrí, tu je dôkaz! Cameron Diaz má 50

Americká herečka Cameron Diaz patrila viac ako dve dekády k najžiarivejším hviezdam Hollywoodu.

30.08.2022 12:00
cameron diaz koláž Foto:
Cameron Diaz - takto očarila na červených kobercoch!
debata (1)

Pôvabná blondína sa uplatnila hlavne v komédiách a romantických filmoch, zvládla ale aj vážnejšie úlohy. Niekdajšia modelka, ktorá sa narodila 30. augusta 1972, sa preslávila vďaka filmom Maska, Niečo na tej Mary alebo akčnej sérii Charlieho anjelikovia, ale už pred pár rokmi „zavesila herecké remeslo na klinec“. Dnes sa venuje výchove malej dcéry a pred kameru si odskočí len zriedkavo a iba ako hosť.

Cameron Diaz v roku 2001 na cenách MTV Movie...
Cameron Diaz v roku 2006 na premiére filmu...
+9Cameron Diaz v roku 2007 na cenách Zlatý glóbus.

Prvého dieťaťa sa Diaz dočkala až krátko po 47 narodeninách vďaka náhradnej matke a nová rola jej celkom zmenila život. Len pred pár rokmi pritom tvrdila, že jej bezdetný život vyhovuje. „Mať deti je hrozne náročné, okrem vlastného života ste zodpovední ešte za niekoho ďalšieho… Dieťa je záväzok na každý deň najmenej na 18 rokov,“ povedala v júni 2014 časopisu Esquire herečka. Zakrátko ale bolo všetko inak, zmena prišla vďaka vzťahu s o sedem rokov mladším muzikantom z rockovej kapely Good Charlotte Benjim Maddenom.

Dohromady sa dali paradoxne len pár mesiacov pred rozhovorom pre Esquire, ako dohadzovačka vtedy zafungovala Cameronina kamarátka Nicole Richie, manželka Benjiho brata-dvojčaťa a spoluhráča z kapely Joela. Diaz, ktorá v minulosti chodila s hereckými kolegami Mattom Dillonom, Jaredom Letom a spevákom Justinom Timberlakom, vtedy konečne našla toho pravého. A zmenila aj názor na deti. „Viem, že veľa ľudí to má opačne, ja som sa ale rozhodla mať dieťa až v druhej polovici života. Proste teraz budem musieť žiť aspoň do 107, to je v pohode,“ vyhlásila s úsmevom tento rok v januári.

cameron diaz Čítajte viac Je ťažké neporovnávať sa s inými kráskami! Cameron Diaz opísala obdobie, ktoré už má za sebou

Rodáčka zo San Diega napokon svoj vek už dávno nerieši a pred ôsmimi rokmi dokonca vydala knihu, ktorá radí, ako prijať starnutie. „V štyridsiatke je predsa žena zrelá. Nikdy predtým v tom veku nebola považovaná za mladú, to len teraz sa všetci hráme na to, že sme v štyridsiatke dvadsaťročné. Lenže to je nezmysel. Ja som žena stredného veku a viem, že predo mnou je starnutie,“ tvrdí Diaz. Ženy by podľa nej mali porozumieť svojmu telu a snažiť sa ho udržať v kondícii, aby si vrcholnú fázu života nekazili „premýšľaním nad tým, že vyzerajú inak ako v tridsiatke“. "Som jasnou obeťou všetkej spoločenskej objektivizácie a tlaku, ktorému sú ženy vystavené,“ priznáva Cameron Diaz. Hlavnú úlohu v tom zohral Hollywood, keďže všetky jej "zmeny“ vzhľadu sa okamžite stali predmetom mediálneho záujmu, opísala pred časom v podcaste „Michelle Visage’s Rule Breakers“.

zväčšiť Cameron Diaz v roku 2007 na cenách Zlatý glóbus. Foto: SHUTTERSTOCK
diaz2007 zlaty globus Cameron Diaz v roku 2007 na cenách Zlatý glóbus.

Cameron Michelle Diaz sa narodila v kalifornskom San Diegu kubánskemu otcovi Emiliovi a matke Billie s americko-anglicko-nemeckými predkami. Na strednej škole ju pre vytiahnutú a chudú postavu prezývali „kostlivec“ či „žirafa“, v 16 rokoch si ale Cameron všimol módny fotograf a prvýkrát nakročila k sláve. Vzápätí totiž prišla zmluva s prestížnou agentúrou Elite, takže okrem štúdia v kalifornskom Long Beach ďalších päť rokov dievča s neuveriteľne širokým úsmevom predvádzalo oblečenie na mólach po celom svete.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cameron Diaz (@camerondiaz)

Do filmového sveta sa dostala viac-menej náhodou, keď bez akýchkoľvek hereckých skúseností vyhrala konkurz na hlavnú ženskú rolu v snímke Maska po boku Jima Careyho, ktorý mal premiéru pár týždňov pred jej dvadsiatymi narodeninami. Po úspechu filmu sa ale Diazová nechcela stať hviezdičkou na jedno použitie. Začala chodiť na kurzy herectva a pomaly sa osmelovala pri nezávislých filmoch. Objavila sa v nízkorozpočtových komédiách Ona, jedine ona, Medové týždne bez ženícha alebo Hlava nad vodou.

To, že jej najlepšie sedí komediálna rola, potom predviedla v mainstreamovej snímke Niečo na tej Mary je (1998) s Benom Stillerom. Za výkon vo filme si vyslúžila aj nomináciu na prestížny Zlatý Glóbus. Ďalšia nominácia na túto cenu udeľovanú zahraničnými novinármi v Hollywoode získala za roly v snímkach V koži Johna Malkovicha (1999), Vanilkové nebo (2001) a Gangy New Yorku (2002).

zväčšiť Cameron Diaz v roku 2012 na premiére komédie... Foto: SHUTTERSTOCK
diaz2012 expecting Cameron Diaz v roku 2012 na premiére komédie Ako porodiť a nezblázniť sa.

Veľký úspech slávili aj dva diely akčnej série Charlieho anjeli z rokov 2000 a 2003, hlasom Diazovej potom v origináli hovorí princezná Fiona v animovaných príbehoch zlobra Shreka. Po štyridsiatke ale nabrala jej kariéra klesajúcu tendenciu, dôkazom sú aj herečkine posledné filmy uvedené do kín v roku 2014: Annie, Jedna za všetky a Sex Tape. V tom čase sa tiež stiahla do ústrania. „Chová sa, ako keby už bola v hereckom dôchodku. Je so svojim súčasným životom spokojná a žiadny ďalší film už natočiť nechce,“ povedala o Diazovej herečka Selma Blair, keď ju v roku 2018 márne lákala k natočeniu pokračovania úspešnej komédie Jednoducho sexy. Oslávenkyňa je aktívna aj na Instagrame, kde ju sleduje takmer 10 miliónov ľudí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cameron Diaz (@camerondiaz)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cameron Diaz

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...