Patrick Swayze by oslávil 70! Toto je 9 podôb slávneho idolu - niet divu, že ho svet tak miloval

Jeho život predčasne ukončila zákerná rakovina, no zabudnúť na herca Patricka Swayzeho vlastne nie je možné. Idol niekoľkých generácií by oslávil vo štvrtok 18. augusta svoje okrúhle sedemdesiate narodeniny.

18.08.2022 13:30
Patrick Swayze Foto:
Herec Patrick Swayze začínal svoju kariéru ako model. Na zábere z roku 1979.
debata

Diváci sa s rodákom z amerického Houstonu stretli prvýkrát v roku 1979, keď debutoval pred kamerou v projekte Skatetown, USA. To už mal za sebou koketovanie s objektívom ako príležitostný model, ale tiež početné tanečné vystúpenia. Zlom v kariére prišiel až v polovici osemdesiatych rokov – vtedy sa najprv objavil v populárnom televíznom seriáli Sever a juh a následne aj azda v najkultovejšom filme svojej kariéry – milostnej tanečnej romanci Hriešny tanec.

Herec Patrick Swayze začínal svoju kariéru ako...
Herec Patrick Swayze na zábere z nakrúcania...
+6Patrick Swayze, Jennifer Grey v snímke Hriešny...

Od tohto momentu sa zo Swayzeho stal skutočný sexidol Ameriky, a jeho popularita extrémne vzrástla aj po celom svete. Producenti pritom vôbec neočakávali od nízkorozpočtovej snímky, že zarobí v USA 64 miliónov dolárov a na celom svete 214 miliónov dolárov. Swayze bol aj spoluautorom a interpretom piesne She's Like the Wind z tohto filmu, ktorá sa stala hitom, čo jeho popularitu posilnilo ešte viac. Po jeho boku sa v legendárnom romantickom filme predstavila Jennifer Grey, no paradoxne jej sa taký prelom v kariére aj napriek úspechu filmu spraviť nepodarilo.

zväčšiť Herec Patrick Swayze na zábere z roku 1991. Foto: SHUTTERSTOCK
Patrick Swayze Herec Patrick Swayze na zábere z roku 1991.

V prípade Swayzeho však bolo odrazu jasné jedno – Hollywood mal nového fešáka, ktorý lákal do kín masy diváčok aj divákov. Svoj status hereckej star si potom ešte posilnil snímkou Duch, ktorá patrí medzi ďalšie „perly“ Swayzeho kariéry či napríklad snímkou Bod zlomu, kde po jeho boku účinkoval ďalší nový „sexidol“ a miláčik mladého publika – herec Keanu Reeves.

shutterstock 93668533 Čítajte viac Pred 25 rokmi získal Kolja Oscara: Preslávil Šuvadovú či Chalimona, Svěrákovcom upevnil status hviezd

Patrick Swayze sa vďaka svojmu vzhľadu viackrát ocitol v zoznamoch najkrajších či najsexi hercov. Jeho tvár sa koncom 80-tych a začiatkom 90-tych rokov objavovala na plagátoch rozvešaných na stenách v izbách tínedžeriek po celom svete. Herec bol však pritom celé dekády oddaným manželom svojej dlhoročnej lásky – tanečnice Lise Niemiovej.

Tá sedela po jeho boku aj v momente, keď naposledy vydýchol. Stalo sa tak 14. septembra 2009, keď herec vo veku 57 rokov prehral svoj boj s rakovinou pankreasu. Zhubnú chorobu mu diagnostikovali začiatkom roka 2008 a napriek náročnej liečbe stihol ešte jednu rolu – v snímke Šelma. Herec za svojho života navštívil aj Slovensko. Stalo sa tak v roku 2005, keď sa objavil na vyhlásení cien ankety TOM (Televízna osobnosť Markízy), ktorej vyhlasovateľom bola TV Markíza.

VIDEO: Viete, že psy dokážu vyčuchať rakovinu

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #kariéra #vzhľad #rola #vzor #Patrick Swayze #sedemdesiat #sexidol

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...