Retušovať vrásky? Fotograf dostal od slávnej Audrey Hepburnovej ráznu odpoveď, spomína jej vnučka

Audrey Hepburn zomrela v roku 1993, ale dodnes považovaná za jednu z najkrajších žien filmového plátna a aj takmer 30 rokov po smrti zostáva módnou ikonou.

08.08.2022 09:30
656753155 Foto:
Audrey Hepburn vo filme Prázdniny v Ríme.
debata

A hoci celý svet desaťročia obdivoval jej krásu a šarm, ona sama márnivá nikdy nebola. S pribúdajúcim vekom odmietala, aby jej boli retušované vrásky na fotografiách. V podobnom duchu sa vyjadrila v minulosti aj jej vnučka, Emma Hepburn Ferrer, pre magazín People.

Jej filmy ako Prázdniny v Ríme, Raňajky u Tiffanyho či My Fair Lady patria k nezabudnuteľným a aj vďaka nim zostáva herečka „nesmrteľnou“. Nielen práca pred kamerou, v neskoršom období svojho života ju preslávila aj práca pre UNICEF na pozícii vyslankyne dobrej vôle.

Roky aj životné skúsenosti sa, celkom prirodzene, podpísali aj na jej krásnej tvári. Herečka však odmietala retuš, rovnako, ako skrášľovacie zásahy na tvári.

zväčšiť Audrey Hepburn v roku 1992. Foto: Profimedia
Audrey Hepburn Audrey Hepburn v roku 1992.

Ako opísala jej vnučka pre People, Audrey Hepburn bola raz požiadaná, aby vybrala svoju obľúbenú fotografiu pre špeciálne vydanie American Photo Magazine. Vybrala si čiernobiely portrét od fotografa Johna Isaaca, ktorý urobila počas jednej z jej ciest ako vyslankyňa dobrej vôle pre UNICEF.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

Ako povedala Emma Ferrer magazínu People, Isaac v tom čase zavolal hereckej legende a spýtal sa, či by mal fotografiu upraviť, keďže jej vidieť vrásky. „Neopováž sa dotknúť jednej z tých vrások, zaslúžila som si každú jednu z nich,“ mala rázne fotografovi odpovedať Hepburn.

Audrey Hepburn vo filme  Funny Face (1957).
Audrey Hepburn vo filme Prázdniny v Ríme.
Audrey Hepburn v roku 1992.

Podľa Emmy Ferrerovej bola výnimočná práve jej vnútorná krása. S pribúdajúcim vekom stála za svojím vzhľadom vrátane vrások. „Nikdy ani len neuvažovala o kozmetickej operácii,“ povedala v rozhovore vnučka slávnej herečky. „Pre ňu boli vrásky odrazom jej životných skúseností, veku a múdrosti.“

Málokto vie, že herečka má slovenské korene. V slovenskej obci Kovarce sa koncom júla roku 1868 narodila Audreyina prababička Anna Katarína Welsová. Na svet prišla v kaštieli, ktorý od Pavla Motešického kúpil jej otec Anton Wels. Išlo o významného muža, ktorý spoločne s Pavlom Wehlem založili v roku 1864 v Kovarciach cukrovar. Nikto z príbuzných nezostal žiť na Slovensku, tak dnes existujú iba spomienky na ich život v našej krajine. Viac o Audrey Hepburnovej si prečítajte tu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audrey Hepburn

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....