Olena Zelenská na obálke amerického Vogue! Hovorí o vojne, láske, strachu aj istote víťazstva

Nie je prvou "prvou dámou", ktorá dostala priestor v jednom z najznámejších módnikov planéty. Olena Zelenská je však určite prvou manželkou prezidenta a štátnika, ktorá tak urobila počas prebiehajúceho vojnového konfliktu.

27.07.2022 10:06
debata (13)
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

Americký magazín Vogue zverejnil v utorok popoludní podobu špeciálnej digitálnej obálky svojho vydania, pod ktorú sa podpísala renomovaná fotografka Annie Leibovitz. Známa umelkyňa, ktorá pre Vogue fotí celé dekády, tentoraz odcestovala priamo do Ukrajiny a zvečnila prvú dámu v priestoroch prísne stráženej prezidentskej kancelárie, ale tiež napríklad na letisku Antonov v ukrajinskom Hostomeli, kde stojí uprostred ženských vojačiek v uniformách.

Na titulnej strane Zelenská sedí na schodoch, pričom za ňou sú stĺpy vyložené vrecami s pieskom. Súčasťou portrétu, ktorý sa objavil online a na sociálnych platformách pod hlavičkou časopisov Vogue (nielen toho amerického, ale aj medzinárodných vydaní), sú aj dva zábery s manželom – prezidentom Volodymyrom Zelenskym.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

„Toto sú najstrašnejšie mesiace môjho života a života každého Ukrajinca,“ uviedla Zelenská v rozhovore pre časopis. "Úprimne povedané, nemyslím si, že si niekto uvedomuje, ako sme to emocionálne zvládli,“ píše Vogue.com. Na otázku, čo Zelenskú inšpiruje, odpovedá, že sú to všetci Ukrajinci, ktorí chránia svoju krajinu. „Tešíme sa na víťazstvo, nepochybujeme, že zvíťazíme a to nás ženie dopredu,“ komentovala 44-ročná prvá dáma.

Zelenská Čítajte viac Zelenská v americkom Kongrese žiadala ďalšie zbrane pre Ukrajinu

Časopis upozorňuje na to, že z Oleny Zelenskej sa stala dôležitá postava vo vojne, ktorú rozpútala invázia Ruska do Ukrajiny. Iba nedávno napríklad navštívila Ameriku a v rámci svojho emotívneho vystúpenia v americkom Kongrese žiadala Američanov, aby pomohli krajine dodávkami humanitárnej pomoci, ale aj dodávkami zbraní.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

„Žiadam niečo, o čo som nikdy nechcela žiadať: Žiadam zbrane – zbrane, ktoré by sa nepoužili na vedenie vojny na cudzej pôde, ale na ochranu vlastného domova a práva prebudiť sa v tom dome nažive,“ uviedla vtedy Zelenská. „Chceme, aby každý otec a každá matka mohli povedať svojmu dieťaťu, aby pokojne spalo, že už nebudú žiadne nálety, žiadne raketové útoky. Je to príliš veľa, želať si čosi také," cituje jej slová článok na stránkach spomenutého magazínu.

Pre časopis Zelenská hovorila aj o osobných témach – o tom, ako vojnu prežívajú jej dve deti, ktoré má s ukrajinským prezidentom, či o izolácii a strachu, ktorú od začiatku vojny prežíva.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Vogue #titulná strana #Annie Leibovitz #vojna na Ukrajine #Olena Zelenská

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...