OBRAZOM: Akčný hrdina, drsný fešák aj sexidol - oslávenec Statham má veľa prívlastkov. A právom!

Muži v ňom vidia neohrozeného ukážkového hrdinu v akcii, ženy často sexidol a veľkého fešáka. Alebo pokojne aj naopak. Britský herec Jason Statham má nepochybne charizmu, ktorá málokoho nechá chladným.

27.07.2022 14:00
Jason Statham Foto:
Herec Jason Statham na zábere z roku 2014, keď sa takto ukázal na sociálnej sieti.
debata

Rodák z mesta Shirebrook v grófstve Deryshire si vyskúšal celý rad profesií. Venoval sa profesionálne potápaniu a dokonca bol členom Anglického potápačského tímu. Vďaka tréningom karate a kixkboxu, ale tiež futbalu nemal Statham nikdy problém s ukážkovou fyzickou formou. Tá mu pomohla napríklad v kariére modela, keď napríklad pre značku Levi's predvádzal džínsy.

Lola Ponce a Aarón Díaz Čítajte viac To je teda párik! Fešák z telenovely napína svaly v plavkách, jeho sexy manželka... nádherná!

Práve to bol aj kľúčový moment v jeho kariére, keďže v jednej z reklám si ho všimol režisér Guy Ritchie a obsadil ho do úlohy vo filme Zbaľ prachy a vypadni. Skutočný zlom v kariére však znamenala až rola v akčnom filme Kuriér, z ktorého napokon aj vďaka úspechu vznikla celá trilógia.

Herec Jason Statham na zábere z filmu Zastav a...
Herec Jason Statham  v roku 2002 po zlome v...
+8Herec Jason Statham (v strede) s kolegami a...

Nasledovali úlohy v ďalších, prevažne akčných či kriminálnych filmoch s množstvom akčných scén, kde mohol Statham zúročiť svoju fyzickú prípravu. Režiséri veľmi často využívali aj jeho status charizmatického muža s výrazným sexepílom a nechali ho predvádzať svaly a mužnú zarastenú hruď. Hoci ku charakterovému herectvu a vážnejším úlohám mal vo svojej kariére ďaleko a nikdy vlastne po nich asi veľmi netúžil, prirovnania k mužom ako Sean Connery (akurát v akčnejšom vydaní) boli vlastne celkom logické. Statham totiž bol pre divákov a diváčky chodiacou charizmou.

zväčšiť Herec Jason Statham a jeho partnerka Rosie... Foto: SHUTTERSTOCK
statham2015S Herec Jason Statham a jeho partnerka Rosie Huntington-Whiteley v roku 2015 na filmovej premiére.

V utorok 26. júla oslávil tento britský fešák už svoje 55. narodeniny, no ani prekročenie pomyselnej päťdesiatky sa u neho nespája s tým, že by sa vzdával akčných úloh alebo že by rezignoval na tréning a udržiavanie sa vo forme. K tomu mu nepochybne pomáha aj mladšia životná partnerka – jedna z najznámejších britských topmodeliek Rosie Huntington-Whiteley, s ktorou majú syna Jacka a dcérku Isabellu.

Scott Eastwood Čítajte viac Eastwoodov syn na Mykonose tasí svaly a kto je tá pôvabná dáma? Jeho 'tajná láska'!

Naposledy ho diváci mohli vidieť v deviatom filme zo série Rýchlo a zbesilo, do ktorej pristúpil ako jeden z obľúbených hrdinov. Čoskoro sa vráti aj v akčnom filme Expendables 4 či pokračovaní hororu Meg: Príšera z hlbín. V našej galérii si môžete pozrieť niekoľko podôb oslávenca Stathama – hrdinu z plátna, sexy muža z pláže či fešáka v obleku z premiéry.

VIDEO: Branislav Deák – Najsexi herec svojej generácie

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #kariéra #sexepíl #forma #Jason Statham #Rosie Huntigton-Whiteley #jubileá hviezd #mall.tv

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...