Oscarová hviezda o pocitoch zo straty dieťaťa: Bolo to extrémne, také bolestivé

Neopísateľná bolesť a ťažké chvíle, týždne a mesiace vyrovnávania sa so stratou bábätka. Prežila ich nejedna žena, ktorá prekonala potrat. Patrí k nim aj slávna švédska hviezda a držiteľka Oscara.

25.07.2022 13:34
Alicia Vikander Foto: ,
Herečka Alicia Vikander pózuje fotografom v kreácii Louis Vuitton.
debata

Herečka Alicia Vikander, o ktorej je reč, sa v nedávnom rozhovore pre The Sunday Times, priznala, že s manželom Michaelom Fassbenderom prišli o bábätko. Stalo sa tak ešte pred pôrodom ich spoločného potomka – syna, ktorý sa narodil v roku 2021. Vikander nešpecifikovala obdobie, uviedla však, že to bol mimoriadne ťažký moment.

„Potrat bolo niečo extrémne. Také bolestivé a navyše mi to celé pripomínalo film, ktorý sme s mojím manželom robili,“ uviedla herečka v rozhovore. Na mysli mala snímku Light between oceans, v ktorej s Michaelom Fassbenderom stvárnili pár snažiaci sa o dieťa. „Ten film odrazu nadobudol iný význam,“ komentovala Vikander, ktorá je nesmierne šťastná, že sa im napokon pri bábätku zadarilo.

Michael Fassbender a jeho manželka Alicia... Foto: SITA/AP, Petros Giannakouris
France Cannes 2022 Holy Spider Red Carpet Michael Fassbender a jeho manželka Alicia Vikander spoločne predstavili film Holy Spider.

Vikander je ďalšou zo zoznamu celebrít, ktoré otvorene prehovorili o traumatickej skúsenosti straty nenarodeného dieťaťa. Podobnú má aj slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková, ktorá sa niekoľko rokov snažila otehotnieť, kým sa jej podarilo priviesť na svet dcérku Ninu – čo o tom porozprávala viac, nájdete tu.

kristína Čítajte viac Bábätká roku 2021! Z potomkov sa tešia Nízlová, Kristína, Pagáčová a mnohé ďalšie

Na Slovensku sa o náročné momenty materstva nedávno podelila aj slovenská speváčka Katarína Koščová, ktorá bola hosťom relácie Ide o nás a hovorila o duševnom zdraví, ale napríklad aj o tom, aké stavy prežívala, keď nedokázala syna nadojčiť. Pocity zlyhania či strachu o dieťa sú pre mnohé mamy bežné, no čo je väčší problém, že o nich otvorene nehovoria a vnímajú ich ako vlastné zlyhanie. Aj preto je veľmi dôležité deliť sa o podobné skúsenosti a tiež spolupracovať s odborníkmi, aby takéto situácie ženy (ale aj celá rodina) zvládli čo najlepšie.

Video
VIDEO: S Katarínou Koščovou o duševnom zdraví, ale aj o pocitoch zlyhania počas prvých týždňov a mesiacov po pôrode či o tom, ako s podobnými pocitmi pracovať a o koho sa oprieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #potrat #Alicia Vikander #strata #Adriana Sklenaříková #Katarína Koščová

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...