Pokračovanie článku: OBRAZOM: 7 tvárí Ivany Trumpovej, ktoré jej pomohli k statusu americkej ikony

Ivana ako americký sen

V roku 1988 získala Ivana Trump americké občianstvo. Hoci už vtedy patrila k hviezdam newyorskej smotánky a dámam, ktoré sa často objavovali v novinách, jej slávu ešte umocnil fakt, že odrazu bola „americká“. Emigrantke z komunistického bloku, ktorá naplnila americký sen, drukovali muži aj ženy z celých Spojených štátov. Pre mnohých emigrantov sa stala vzorom a inšpiráciou pre snívanie vlastných snov.

Donald Trump a jeho niekdajšia manželka Ivana... Foto: SITA/AP
Obit Ivana Trump Donald Trump a jeho niekdajšia manželka Ivana Trump po tom, čo sa v roku 1988 Ivana stala oficiálne občiankou USA.

Ivana ako biznismenka

Jej úspechy boli obrovské, hoci ich často zatieňovala „hlasnosť“ okolo jej bývalého manžela. Venovala sa realitám, podnikala s vlastnou kozmetikou, písala knihy, dokázala vybudovať hotové impérium a v jednom čase dokonca podľa viacerých zdrojov mala viac financií ako jej manžel. Súčasťou jej majetku bolo okrem množstva realít aj množstvo luxusných odevov v šatníku, šperkov či umeleckých diel.

Ivana Trump Čítajte viac Zomrela Ivana Trump, exmanželka amerického prezidenta a rodáčka z Československa

Ivana ako patriotka

Do rodného Česka sa rada vracala, objavila sa napríklad ako členka poroty na finále Českej Miss, na Plese v opere či na majstrovstvách sveta v lyžovaní v Liberci. V roku 2017 prevzala v Prahe cenu Ambasador Českej republiky, ktorú udeľuje Spoločnosť CZECH TOP 100, pri tej príležitosti sa aj na Hrade zišla s prezidentom Milošom Zemanom. Keď jej exmanžel nastúpil do funkcie amerického prezidenta, špekulovalo sa o tom, že by mohla byť vyslankyňou USA v Česku. Napokon to však odmietla.

Spevák Karel Gott a milionárka Ivana Trumpová,... Foto: DAVID NEFF / MFDNES + LN / Profimedia
Spevák Karel Gott a milionárka Ivana Trumpová, bývalá manželka súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa na zábere z roku 1992. Spevák Karel Gott a milionárka Ivana Trumpová, bývalá manželka súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa na zábere z roku 1992.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #modeling #úmrtie #podnikanie #lyžovanie #obrazom

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...