Dočkali sa! Princ William a jeho krásna Kate sú konečne spolu na plátne: Toto je ich prvý portrét!

Sú na očiach takmer denne, ich tváre sa nachádzajú v časopisoch, televízii aj v priestore digitálnych médií. Princ William s manželkou, vojvodkyňou Kate sa však až teraz dočkali niečoho, čo je pre členov kráľovskej rodiny doslova "nutnosť".

23.06.2022 14:14
Vojvodkyňa Kate z Cambridge a princ William Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge a princ William počas návštevy ELEVATE v Brixton House v Londýne.
debata (1)

Vo štvrtok predpoludním sa britský následník trónu so svojou polovičkou objavili v Cambridgeshire, ktoré patrí k mestu Cambridge, aby si pozreli ich prvý vlastný spoločný portrét – obraz, ktorý namaľoval umelec Jamie Foreth.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge na kráľovských...
Vojvodkyňa Kate z Cambridge bola vo vynikajúcej...
+6Vojvodkyňa Kate z Cambridge máva davu...

Napriek tomu, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sú svoji už jedenásť rokov, až s vytvorením obrazu od Foretha majú prvý oficiálny maľovaný portrét. Inšpiráciou preň bola návšteva Williama a Kate v Dubline v roku 2020, pričom britská vojvodkyňa má na sebe smaragdovozelené šaty z dielne značky The Vampire's Wife, jej manžel zase elegantný tmavý oblek doplnený modrou viazankou.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, princ William... Foto: Jamie Coreth + Fine Art Commissions
Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, princ William a jeho manželka Kate Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, princ William a jeho manželka Kate na prvom spoločnom maľovanom portréte, ktorý vytvoril Jamie Foreth.

K odhaleniu ich spoločného portrétu došlo len pár dní po tom, čo princ William oslávil okrúhle štyridsiate narodeniny. Slávni manželia, ktorí sa ešte v stredu zúčastnila na podujatí na podporu britsko-karibských vzťahov si prišli jeho „odhalenie“ v priestoroch Fitzwilliam University of Cambridge v srdci Cambridge pozrieť osobne.

zväčšiť Portrétista Jamie Coreth pózuje pri obraze... Foto: SITA/AP, Paul Edwards
Britain Royals Portrétista Jamie Coreth pózuje pri obraze princa Williama a jeho manželky Kate, ktorý vytvoril a ktorý odhalili pre verejnosť v Cambridge 23. júna 2022.

Ako píše americký portál People.com, dielo bolo objednané v roku 2021 prostred­níctvom Cambridgeshire Royal Portrait Fund, ktorý vlastní Cambridge Community Foundation, ako dar pre Cambridgeshire. Jamie Coreth, ktorý ho namaľoval, platí v Británii za oceňovaného a uznávaného portrétistu.

Britain Royals Čítajte viac Kate žiarila v bielom aj s kamerou na pleciach: Princ William otvoril pálčivý problém, rasizmus treba stopnúť!

„Bolo to najvýnimočnejšie privilégium môjho života, že som bol vybraný na namaľovanie tohto obrazu,“ uviedol pre médiá Coreth. „Chcel som ukázať Ich kráľovské výsosti spôsobom, v ktorom budú pôsobiť uvoľnene a prístupne, ale aj elegantne a dôstojne,“ citoval portál umelca.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa zhovára s deťmi...
Princ William a jeho manželka, vojvodkyňa Kate...
+5Vojvodkyňa Kate z Cambridge a princ William sa...

"Keďže ide o prvý portrét, ktorý ich zobrazuje spolu, a to konkrétne počas ich pôsobenia ako vojvodu a vojvodkyne z Cambridge, chcel som, aby obraz vyvolal pocit rovnováhy medzi ich verejným a súkromným životom. Dielo bolo objednané ako darček pre ľudí z Cambridgeshire a dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne pri jeho tvorbe,“ doplnil Jamie Foreth. O tom, ako vnímajú obraz budúci britský kráľ a kráľovná (princ William je druhý v následníckej línii na trón po otcovi – princovi Charlesovi), médiá neinformovali.

VIDEO: Vojvodkyňa, matka aj módna ikona Catherine Middleton

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

VIDEO: Jeho kráľovská výsosť princ William vojvoda z Cambridge

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William #obraz #Cambridge #portrét #Jamie Foreth

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...