V Európe krajšieho princa nenájdete! Švéd Carl Philip oslavuje 43 rokov, vyzerá ako z reklamy

Švédsky princ Carl Philip oslavuje 13. mája 43 rokov. Pri tejto príležitosti zverejnil kráľovský palác jeho novú fotografiu.

13.05.2022 14:11
carl philip Foto:
Švédsky princ Carl Philip v deň svojich 43. narodenín, o záber sa postarala jeho manželka, princezná Sofia.
debata (8)

Tak, ako už v minulosti, aj teraz sa o ňu postarala jeho manželka, princezná Sofia, ako sa uvádza na stránke paláca. Zdá sa, že fotografovanie ju chytilo rovnako, ako inú krásnu členku kráľovskej rodiny. Áno, reč je o vojvodkyni Kate, ktorá ako nadšená amatérska fotografka každoročne fanúšikom ponúka fotografie svojich ratolestí pri príležitosti ich narodenín.

kate Čítajte viac Najkrajší kráľovský pár? Kate a William či Carl Philip a modelka Sofia?

Carl Philip, ktorý má titul vojvoda z Värmlandu, sa v línii na následníctvo nachádza na mieste až po svojej staršej sestre Viktórii, jej dcére Estelle a jej synovi Oscarovi. Zaujímavosťou je, že do asi siedmich mesiacov svojho života bol korunným princom, lebo v tom čase Švédsko uprednostňovalo v nástupníctve muža. V roku 1980 ale v krajine začal platiť zákon, ktorý zrovnoprávnil mužských a ženských potomkov. Titul korunnej princeznej tak od tej doby patrí prvorodenej Viktórii.

zväčšiť Princ Carl Philip a jeho manželka, princezná... Foto: Linda Broström/Kungahuset
Carl Philip Princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia.

S manželkou, princeznou Sofiou, sú šťastnými trojnásobnými rodičmi. V marci 2021 sa dočkali ich tretieho syna, ktorý dostal meno Julian Herbert Folke. Okrem neho ešte vychovávajú syna Alexandra, ktorý sa narodil v roku 2016, o rok neskôr pribudol jeho mladší brat, ktorý dostal meno Gabriel.

Švédsky princ Carl Philip v deň svojich 43....
Švédsky princ Carl Philip.
+9Švédsky princ Carl Philip.

Sympatický Carl Philip sa s o päť rokov mladšou Sofiou Kristinou Hellqvistovou, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality show švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa v júni 2015. Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu.

Tu je rebríček tých najkrajších kráľovských párov spolu s palácmi, ktoré sú ich domovom.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #Carl Philip

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....