Roky v Bratislave nebola a zrazu... Lucku Vondráčkovú to sem ťahá čoraz častejšie. Dôvod?

Lucka Vondráčková v hustom lese šoubiznisu nezablúdila, povedal na adresu českej speváčky a herečky Kamil Peteraj. Čo dvojicu spojilo?

07.04.2022 11:00
vondráčková Foto:
Lucie Vondráčková pokrstila v Bratisalve album Láskověty.
debata

Česká speváčka a herečka Lucie Vondráčková si pred časom našla na Slovensku partiu muzikantov, s ktorými spojila sily. Výsledok nenechal na seba dlho čakať a v decembri, v deň svojich menín, vydala album s názvom Láskověty. Ten prišla aktuálne pokrstiť aj do Bratislavy, do života ho uviedli Kamil Peteraj, Ondrej Kandráč, Marián Čekovský a Marián Brezáni. Všetci sa na jednotlivých skladbách aj podieľali.

Prečo si na spoluprácu prizvala práve ich? „Na scéne som od svojich deviatich rokov, kedy som začala hrať vo filmoch, tak som nadobudla pocit, že v Čechách som za tie roky už pracovala so všetkými,“ opísala. Keď dostala mejl od Braňa Jančicha, ktorý jej ponúkol pieseň, jej rozhodnutie bolo jasné. „Poslal mi krásnu pieseň a ja som si povedala, že by ma nahnevalo, keby ju naspieval ktokoľvek iný. Takže som ju musela naspievať, aby som nežiarlila. A po prvej skladbe sme pokračovali a pokračovali, až z toho vznikol celý album,“ dodala.

zväčšiť Album s názvom Láskověty Lucke Vondráčkovej... Foto: Profimedia
680694245 Album s názvom Láskověty Lucke Vondráčkovej pokrstili Kamil Peteraj, Ondrej Kandráč, Marián Čekovský a Marián Brezáni.

Ten speváčka nahrávala na Slovensku a ako priznala, v Bratislave nebola celé roky. „Ja som si uvedomila, že dlhé roky, možno aj 15 rokov, som v Bratislave nebola… Prišlo mi to trošku ľúto, lebo sú tu skvelí muzikanti, aj moji kamaráti. No a teraz som tu tak často, že tu skoro bývam,“ dodala Vondráčková.

Na album sa dostala aj skladba Tak nebuď prekvapená, v ktorej spieva o tom, že ‚slzy po zotmení padnú do prázdnej dlane a láska sa končí pri lúčení‘. Hudbu zložil Braňo Jančich, text napísal Kamil Peteraj. Zaujímavosťou je, že Vondráčková ju naspievala po slovensky. Ako prezradila, práve z toho mala isté obavy. „V mojej slovenčine sú prehrešky, priznávam, nesmierne som sa jej bála. Ale keď mi Kamil Peteraj povedal, že to mám skúsiť naspievať v slovenčine, tak som to urobila, lebo som poslušná,“ opísala s úsmevom Vondáčková a dodala, že v štúdiu dostala poriadnu dávku slovenčiny, na čo zareagoval aj Kamil Peteraj. „Na Lucke je vidieť, že prešla lesom šoubiznisom a hoci je hustý a mnohí v ňom zablúdia, ona nezablúdila. Má obrovský jazykový talent, jazykový cit. Ja v jej slovenčine žiadnu chybu nevidím.“

Vondráčková, ktorá v marci oslávila 42. narodeniny, je aktívnou aj na Instagrame, kde ju sleduje 155 000 ľudí. Len pred pár dňami sa pochválila správou, že prvý singel z albumu Láskověty s názvom Vzkaz v láhvi dosiahol na youtube už 2 milióny pozretí.

Okrem hudby sa venuje aj herectvu, v roku 2019 si zahrala v romantickej komédii Leto s gentlemanom po boku kolegov ako Jaromír Hanzlík, Alena Antalová či Igor Bareš. V roku 2017 sa objavila v seriáli Kapitán Exner. Na svojom hereckom konte má vyše 60 filmových či seriálových rolí.

Krst albumu Láskověty speváčky Lucky...
Krst albumu Láskověty speváčky Lucky...
+5Krst albumu Láskověty speváčky Lucky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucie Vondráčková #Kamil Peteraj

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...