Stále akční, stále sexi! 60-ky sa báť nemusia. V roku 2022 ju oslávia Cruise, Snipes aj seriálový idol 90-tych rokov

Slávni herci, ktorých spája rok narodenia 1962. V tomto roku tak oslávia okrúhlu 60-ku.

30.01.2022 06:00
cruise-koláž Foto:
Zľava: Tom Cruise, Grant Show a Wesley Snipes oslávia v roku 2022 okrúhlu 60-ku.
debata

Jim Carrey

Oslavu 60-ky má v roku 2022 už za sebou slávny herec Jim Carrey, ktorý sa narodil 17. januára 1962. Hercovi s „gumenou tvárou“ priniesli slávu bláznivé komédie ako Ace Ventura: Zvierací detektív či Maska, v ktorej mu robila spoločnosť krásna Cameron Diaz. Výkon celkom iného druhu však predviedol v snímkach ako Truman Show alebo Muž na Mesiaci, za úlohy si vyslúžil obdiv kritiky. Za film Truman Show, ktorý sa zaoberal mocou médií, získal Zlatý glóbus. Rovnaké ocenenie dostal aj za životopisný film Muž na Mesiaci (Man on the Moon, 1999) v réžii Miloša Formana, v ktorom stelesnil komika Andyho Kaufmana.

Jim Carrey a Lauren Holly.
Jim Carrey a Lauren Holly v roku 1995. Spolu si...
+3Jim Carrey a Renée Zellweger.

Tom Cruise

Tom Cruise v Hollywoode prerazil vďaka snímke Top Gun. Pred kamery filmu sa postavil ako 23 ročný a úloha Mavericka znamenala zlom v jeho kariére. Romantika na pozadí burácania motorov stíhačiek sa k divákom v svetovej premiére dostala v máji 1986 a zaznamenala ohromný úspech. Herec, ktorý 60-ku oslávi v júli, má na svojom hereckom konte tri nominácia na Oscara za filmy Magnólia, Jerry Maguire a Narodený 4. júla, dlhodobo patrí medzi najväčšie hviezdy filmu.

Tom Cruise.
Herec Steve Carell.
+12Herec Grant Show.

Ralph Fiennes

Rodený Brit sa 60-nikom stane až koncom roka, v decembri. Fiennes na seba prvý raz upozornil v dráme Búrlivé výšiny (1992), o dva roky neskôr to bol Spielbergov Schindlerov zoznam. Rola Amona Goetha mu vyniesla nomináciu na Oscara. Druhý raz bol na zlatú sošku nominovaný za výkon v snímke Anglický pacient. Medzi jeho posledné úlohy patrila akčná komédia The King's Man: Prvá misia či rola v bondovke Nie je čas zomrieť.

zväčšiť Herec Ralph Fiennes si tiež zahral vo filme... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Britain The King's Man Premiere Herec Ralph Fiennes si tiež zahral vo filme 'The King's Man'.

Wesley Snipes

Rodák z Floridy je známy najmä ako bojovník Blade z rovnomennej filmovej trilógie. Zahral si aj v klipe Michaela Jacksona k piesni Bad režiséra Martina Scorseseho. Režisér Spike Lee mu dal úlohu v hudobnej dráme Moje lepšie blues (1990) a romantickej dráme Tropická horúčka (1991). Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Bieli muži nevedia skákať, Demolátor či Expendables 3. V roku 1997 si z Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach odniesol cenu Volpi pre najlepšieho herca za úlohu v romantickej dráme Láska na jednu noc (1997). V čase premiéry prvého Bladea mu odhalili hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

zväčšiť Herec Wesley Snipes. Foto: SHUTTERSTOCK
snipes Herec Wesley Snipes.

Grant Show

Herec Grant Show síce nepatrí medzi „áčkové“ hviezdy Hollywoodu ako Jim Carrey či Tom Cruise, ale boli časy, kedy ho zbožňovali milióny fanúšičiek po celom svete. Reč je o 90-tych rokoch, keď sa urastený fešák objavoval v seriáli Melrose Place (1992 – 1997) v úlohe Jakea Hansona. Zahral si aj v hitoch Beverly Hills 902 10 či v seriáli Modelky. 60-nikom sa stane už vo februári.

zväčšiť Herec Grant Show. Foto: SHUTTERSTOCK
grant Herec Grant Show.

V roku 2022 oslávia okrúhlu 60-ku aj Steve Carell, David Fincher, Emilio Estevez, Matthew Broderick, Thomas Gibson, John Hannah, Clark Gregg, John Slattery či Tommy Lee.

Herečka Marcia Cross.
Herečka Daphne Zuniga.
+8Herečka Demi Moore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #Ralph Fiennes #Wesley Snipes

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...