Hviezda romantických filmov aj múza tvorcu Hra o tróny! Krásna Peet oslavuje 50, jej štýl inšpiruje

Hoci nikdy nezažila takú dávku slávy ako niektoré jej kolegyne a rovesníčky, v americkom šoubiznise je jej meno aj tvár zapísaná navždy. Herečka Amanda Peet, ktorú najviac preslávili romantické komédie, oslávila okrúhle jubileum.

11.01.2022 11:07
Celebrity Birthdays - Jan. 9 - Jan. 15 Foto: ,
Herečka Amanda Peet na Vanity Fair Oscar Party v roku 2020.
debata

Rodáčka z New Yorku sa narodila 11. januára 1972 a do prvého kontaktu s kamerou prišla relatívne neskoro. Už v dospelom veku. Prelomom sa pre ňu stala v seriáli Jack a Jill, ktorý sa vysielal v dvoch sezónach a zaradil sa do zoznamu populárnych projektov zachytávajúcich život, lásky, strasti a peripetie skupiny mladých Američanov. Peetovej charakter si diváci zamilovali, po televíznom úspechu sa šance chopili aj filmoví producenti a sympatickú hnedovlásku obsadili aj do filmu Môj sused zabijak. Neskôr si zahrala aj v jeho pokračovaní.

Herečka Amanda Peet v roku 2002.
Herečka Amanda Peet v roku 2003 prichádza na...
+7Herečka Amanda Peet na zábere z roku 2004.

Ľúbivý vzhľad a nezameniteľný úsmev, ktorý jej mimochodom vyniesol aj miesto v rebríčku najkrajších ľudí planéty, sa zúročili najmä v romantických a vzťahových filmoch (Niečo ako láska, Lepšie neskoro ako nikdy). Amanda Peet sa objavila aj v oceňovanej dráme Syriana, trileri Identita či dobrodružnom filme pre menších divákov Guliverove cesty. V ostatnej dekáde sa však jej kariéra opäť vrátila viac pred televízne kamery a zahrali si vo viacerých populárnych seriáloch.

priatelia, jennifer aniston, Čítajte viac Kto z hercov si za posledný rok zarobil poriadny balík? Tu je rebríček tých naj + VIDEO

Peetovej meno je však dobre známe aj fanúšikom slávnej ságy Hra o tróny. Dôvod je v tomto prípade celkom prekvapivý – herečka je totiž roky vydatá za jedného zo scenáristov a tvorcov úspešného seriálového hitu Davida Benioffa. Dvojica sa zoznámila ešte začiatkom nového milénia a v Hollywoode patria medzi najstabilnejšie páry vôbec. Po niekoľkých rokoch randenia sa v roku 2006 zosobášili, vychovávajú spolu tri deti. Kým kedysi to bol Benioff, ktorý robil garde svojej manželke na filmových premiérach, posledné roky sa situácia obrátila a je to skôr pôvabná Amanda, ktorá nadšene podporuje svojho talentovaného muža.

zväčšiť Herečka Amanda Peet na zábere z roku 2017 aj so... Foto: SHUTTERSTOCK
amanda2017 Herečka Amanda Peet na zábere z roku 2017 aj so svojím manželom Davidom Benioffom, známym producentom a scenáristom, ktorý stál napríklad za Hrou o tróny.

Tvár a meno Amandy Peetovej je však dobre známe americkej verejnosti aj vďaka tomu, že bola jeden čas považovaná za módnu ikonu. So železnou pravidelnosťou sa objavovala na rôznych spoločenských a módnych gala, spolupracovali s ňou značky ako Chanel či Prada alebo Oscar de la Renta. Dodnes sa pritom radí medzi najlepšie sa obliekajúce herečky na rôznych podujatiach, pričom jej štýl na červených koberoch je čveľmi ženský a často má romantický a tak trošku historický nádych. Viac si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #seriál #Amanda Peet #David Benioff #jubileá hviezd

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...